En Sıcak Konular

Gül, Kredi Kartı Yasasını Onayladı

28 Kasım 2013 10:01 tsi
Gül, Kredi Kartı Yasasını Onayladı Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre yasa Cumhrubaşkanı Gül tarafından yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

Gül, Kredi Kartı Yasasını Onayladı

 

Haberler.com

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre yasa Cumhrubaşkanı Gül tarafından yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderildi.

TÜRKİYE'NİN YILLARDIR ÇÖZEMEDİĞİ OKUNAMAYAN BANKA SÖZLEŞMELERİ SORUNU...

Tüketici haklarının korunmasında önemli değişiklikler içeren yasa önemli değişiklikler getiriyor. Yasa uyarınca bankalar yıllık kart aidatı ve benzeri ücretler talep etmeyecekleri ayrı bir kredi kartı sunacak. Banka sözleşmeleri okunaklı şekilde düzenlenecek. Sözleşmede yazılı olmayan komisyon ve masraflar tüketici aleyhine hiçbir şekilde değiştirilemeyecek. Devre tatil sözleşmelerinde 10 gün, mesafeli satışlarda 7 gün olan cayma süreleri 14 güne çıkarıldı. Ön ödemeli konut satışlarında 14, taksitli satışlarda 7 günlük cayma hakkı getiriliyor. Elektrik, su, doğalgaz, internet, telefon gibi tüm aboneliklerde, tüketici istediği zaman sözleşmeyi feshetme hakkına sahip olacak, şirketler abonelikten ayrılan tüketiciye eziyet çektiremeyecek.

Geçmişte birçok örneği olan ve sayısız mağduriyet ve sağladığı zenginliklerle basının gündemini haftalarca meşgul eden, "saadet zinciri" olarak tanımlanan uygulamalara yasak getirildi. İnşaat ruhsatı alınmamış inşaatlar için maketten satışı yasaklanan kanun konut alımında sigorta müessesesi getiriyor. Taklit ürünlerinin cezaları artırılacak.

-GECE YARISI VE SABAHA KARŞI YAYINLARINA KATKI...-

Kanun ulusal radyo ve televizyon kuruluşlarına ayda 15 dakikadan az olmamak üzere tüketicinin bilinçlendirilmesi için yayınlar yapma zorunluluğu getiriyor. Söz konusu "bilgilendirici, eğitici" kamu spotları televizyonlarda yıllardır gece yarısı ve sabaha karşı yayınlanıyor. Kanun konut kredisinde erken ödeme tazminatının, kalan vade sayısı 36 ayı aşmayan kredilerde, erken ödenen tutarın yüzde 1'ini geçememesini de öngörüyor.


Bu haber 1,689 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,254 µs