En Sıcak Konular

Çok çalışan memura izin geliyor

28 Kasım 2013 11:12 tsi
Çok çalışan memura izin geliyor Devlet Personel Başkanlığı (DPB), toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde bakanlıklara “fazla mesai ve servis” yazısı gönderdi.

Çok çalışan memura izin geliyor

 

Haber7


Devlet Personel Başkanlığı (DPB), toplu sözleşme hükümleri çerçevesinde bakanlıklara “fazla mesai ve servis” yazısı gönderdi.

Söz konusu yazıda memurların işe gidişlerinde servis hizmetinin sağlanması, memurlara zorunlu olmadıkça fazla mesai yaptırılmaması gibi konuların bir an önce hayata geçirilmesi istendi. Günlük çalışma saatlerinden fazla çalışan memura izin verilmesi için Başbakanlık genelgesi de hazırlanıyor. Ayrıca Sümer Holding personelinin işsizlik sigortası kesintisinin kaldırılması da talep edildi.
BİRAN ÖNCE BAŞLATILMALI
Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, 2014-2015 dönemini kapsayan İkinci Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri sonucu üzerinde çalışılması gereken mali ve sosyal hakların uygulanması için hizmet kollarıyla ilgili bakanlıklara yazı gönderdi. Yazıda uzlaşmaya varılan mali ve sosyal hakları içeren hükümlerle ilgili çalışmaların kurumlar tarafından bir an önce başlatılması ve takip edilmesi istendi.
Yerel yönetim, bayındırlık, enerji ve ulaştırma gibi altı hizmet koluyla ilgili hükümlerin bulunduğu yazıda, toplu sözleşmede yer alan merkezde görev yapan memurların işe gidiş-gelişlerinde servis hizmeti sağlanması için çalışmanın başlatılması istendi. Yazıda, büyükşehir belediyelerine bağlı kuruluşların kadrolarında çalışan daire başkanlarının ek göstergelerinin 3600 olarak düzenlenmesi için yasal çalışma yapılması da talep edildi.
Kamu görevlilerinin zorunlu olmadığı sürece günlük çalışma saatleri dışında çalıştırılmaması ve fazla mesai yaptırılan kamu görevlilerine izin verilmesi için Başbakanlık genelgesi çıkarılacağı hatırlatıldı. Yazıya göre iş yoğunluğu fazla olan mahkemelerde görevli memurlarla sözleşmeli personele de fazla çalışma ücreti ödenmesi için çalışma yapılması istendi.


Bu haber 1,751 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,551 µs