En Sıcak Konular

60 bin kişi başvurdu! İşte ilçe ilçe o rakamlar..

19 Aralık 2013 10:39 tsi
 60 bin kişi başvurdu! İşte ilçe ilçe o rakamlar.. 60 bin'in üzerinde vatandaş yapılan çağrılara kulak asmadı ve evini kontrol ettirdi.

 60 bin kişi başvurdu! İşte ilçe ilçe o rakamlar..

 

Haber7


60 bin'in üzerinde vatandaş yapılan çağrılara kulak asmadı ve evini kontrol ettirdi. Yapılan kontroller sonrasında ise binlerce yapıya tapuda ''Riskli yapı'' şerhi konuldu. İşte ilçe ilçe tapuda riskli olarak belirlenen yapı rakamları.

Kentsel dönüşüm çalışmaları ülke genelinde hız kaybetmeden devam ediyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde Belediyeler ve Bakanlık tarafından yapılan başvurular sonrasında riskli alanlar bir bir belirleniyor. Belirlenen riskli bölgelerde ise önümüzdeki süreçte çok ciddi yıkım seferberliğinin yaşanması bekleniyor.
Bakanlık tarafından açıklanan rakamlara göre; 2012 yılından itibaren başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında şimdiye kadar ülke genelinde 300 bine yakın konut ve işyerinin yıkımı gerçekleştirildi. Hedefte ise 2014 yılında 500 bin, Cumhuriyetin 100. Yılı olan 2023'de ise 3,5 milyon konutun yıkımı var...
GÖNÜLLÜ 60 BİN KİŞİ EVİNE BAKTIRDI
İlk zamanlar dönüşüme çekimser yaklaşan vatandaşların da yapılan onca bilgilendirme sonrasında dönüşüme karşı artık yumuşadığı gözlemleniyor. Her ne kadar yapılan başvuru sayısı açıklanan çürük konut stoku göz önüne alındığında devede kulak kalsa da, son zamanlarda evinin riskli olup olmadığını tespit ettiren vatandaş sayısında ciddi artış yaşanıyor. Bakanlık tarafından yetkilendirilen ve içlerinde belediyelerin, üniversitelerin ve yapı denetim kuruluşlarının bulunduğu 500'e yakın kuruluşa şimdiye kadar 60 binin üzerinde kişi gönüllü olarak müracaat ederek evinin riskli olup olmadığına baktırdı.
EN AZ BAŞVURU DOĞU'DAN
Haber7'nin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nden aldığı bilgiye göre şimdiye kadar ülke genelinde yapılan başvurulara bakıldığında en fazla başvurunun olası büyük depremin beklendiği Marmara Bölgesi'nden geldiği gözlemlenirken, en az başvurunun ise Doğu Anadolu Bölgesi'nden yapıldığı görülüyor...
EN FAZLA BAŞVURU O İLÇEDEN GELDİ
Mülk sahiplerinden gelen talepler doğrultusunda yapılan denetimlerde ortaya çıkan tabloda en fazla riskli yapı Eskişehir'in Odunpazarı ilçesinden çıktı. Odunpazarı'nı 2028 yapı ile Ankara'nın Altındağ ilçesi, 1578 yapı ile de İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesi takip ediyor.

DEV DÖNÜŞÜM 30 MARTTAN SONRA!
Yaklaşan yerel seçimlere odaklanan belediyeler de, şimdilik kentsel dönüşüm çalışmalarına ara vermiş gözüküyor. Ancak Mart 2014'ten sonra sonuçların açıklanması ile beraber yıkım çalışmalarına tekrardan hız verilecek ve ülkenin birçok noktası şantiyeye dönüşecek. Zaten hali hazırda özellikle de İstanbul'da olmak üzere birçok belediyenin hayata geçirmek üzere beklettiği dönüşüm projeleri bulunuyor.


Bu haber 1,549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,887 µs