En Sıcak Konular

Şimşek: Bir meydan okumayla karşı karşıyayız

7 Ocak 2014 10:29 tsi
Şimşek: Bir meydan okumayla karşı karşıyayız Financial Times gazetesiyle mülakat veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık operasyonuna ilişkin gelişmelerin ekonomi için "olumsuz etkileri" konusunda uyarılarda bulundu.

Şimşek: Bir meydan okumayla karşı karşıyayız

 

Haber7


Financial Times gazetesiyle mülakat veren Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 17 Aralık operasyonuna ilişkin gelişmelerin ekonomi için "olumsuz etkileri" konusunda uyarılarda bulundu.

Liranın değer kaybının ekonomi için kötü olduğunu, 2014 yılının ilk yarısında daha düşük büyümenin beklendiğini belirten Şimşek, buna karşın "En iyi senaryo yüzde 4 büyüme. Makul ve başarılabilir olduğunu düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.
İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times ile bir mülakat yapan Mehmet Şimşek, 17 Aralık operasyonunun Türkiye'nin yavaşlayan ekonomisi için olumsuz etkileri konusunda uyarılarda bulundu.
"ÖNEMLİ BİR MEYDAN OKUMA İLE KARŞI KARŞIYIZ"
Gazeteye göre, soruşturmaların ve hukukun üstünlüğü konusunda ortaya çıkan tereddütlerin bazı yatırımcıları caydırması riskinin bulunduğunu kabul eden Şimşek, "Önemli bir meydan okuma ile karşı karşıyız... Hukuki gelişmelerin doğrudan yabancı yatırımlar üzerinde olumsuz bir etkisinin olup olmayacağını göreceğiz ama yatırım iklimini iyileştirmeye kararlıyız" şeklinde konuştu.
17 Aralık'tan bu yana liranın uğradığı değer kaybının makro ekonomi için "açık ki bazı olumsuz etkileri olacak" şeklinde ifade eden Şimşek, mülakat sırasında soruşturmanın gerekçelerini "siyasi" olarak niteledi.
Mehmet Şimşek, FED'in sıkılaştırması ve iç siyasi ve ekonomik koşullar nedeniyle 2014 yılının ilk yarısında "daha yavaş büyüme, daha mütevazı büyüme"nin olacağını da kaydetti.
"BÜYÜMEDE YAVAŞLAMA GEÇİCİ"
Buna karşın büyümedeki yavaşlamanın "geçici" olacağını ve Türkiye'nin hala 2014 yılı için öngörülen yüzde 4 hedefine ulaşabileceğini söyleyen Şimşek, Euro Bölgesi'ndeki toparlamanın doğrudan yatırımların artırmasını umduğunu, liranın düşüşünün de cari işlemler açığını azaltacağını da ifade etti.
Mehmet Şimşek "En iyi senaryo yüzde 4 büyüme. Bunun makul ve başarılabilir olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Şimşek, enflasyondaki artışların, lirada her yüzde 10'luk düşüşü için 1.5 puan ile sınırlandırılabileceğini sözlerine ekledi.


Bu haber 1,370 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,286 µs