En Sıcak Konular

Babacan'dan 10-20 yıllık müthiş öngörü

10 Şubat 2014 12:03 tsi
Babacan'dan 10-20 yıllık müthiş öngörü Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'nin önümüzdeki 10 ve 20 yıllık ufkuna bakacak olursak; Dünya Bankası ve OECD dahil pek çok uluslararası kuruluş Türkiye'nin tüm Avrupa'da en hızlı büyüyecek ekonomi olacağını söylüyor" dedi.

Babacan'dan 10-20 yıllık müthiş öngörü

 

Haber7 

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Türkiye'nin önümüzdeki 10 ve 20 yıllık ufkuna bakacak olursak; Dünya Bankası ve OECD dahil pek çok uluslararası kuruluş Türkiye'nin tüm Avrupa'da en hızlı büyüyecek ekonomi olacağını söylüyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Babacan, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği ile Antakya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle iş dünyası temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin içinden geçmekte olduğu önemli reform sürecinde, Hatay'ın potansiyelini iyi değerlendirerek kalkınan bir kent olduğunu belirtti.
Türkiye'nin genel ekonomisi ve gelecekte nasıl bir ülke olacağı değerlendirilirken dünyada olup bitenleri dikkate almak gerektiğini ifade eden Babacan, Türkiye'nin dışa açık bir ekonomisi olması ve sermayenin rahatça hareket edebildiği bir ülke olması nedeniyle dünyada olup bitenlerin kuşkusuz ülkeyi etkilediğini bildirdi.
Son 3-4 yıllık dönemde yüzyılın en büyük ekonomik ve finans krizinin yaşandığını, Türkiye'nin bunu çok fazla hissetmediğini anlatan Babacan, şunları söyledi:
"Dünyanın en büyük finans kuruluşları ve bankaları çok ciddi sarsıntılar yaşadı. Çok büyük finans kuruluşlarından batanlar oldu. 2014 yılı bu küresel krizi yavaş yavaş arkamızda bırakacağımız bir yıl olacak. ABD'de toparlanma başladı, Avrupa'da çok zayıf da olsa toparlanma sinyalleri var. Ve Asya'da özellikle gelişmekte olan ülkeler iyi bir performans ortaya koydu. Dünyadaki ekonomik şartların bundan sonraki dönemde yavaş yavaş da olsa artık toparlanacağını bekliyoruz. Özellikle Avrupa'ya olan ihracatımız açısından bu son derece önemli. Çünkü Avrupa'da ekonomi ve iş iyi olunca bizim de Avrupa'ya olan ihracatımız iyileşiyor."
Babacan, Irak'ın, Türkiye'nin ikinci büyük pazarı haline geldiğine, bu ülkede istikrar sağlanamamasına rağmen ticari ilişkilerin hızlı şekilde geliştiğine işaret etti.
Türkiye'nin önünde, bütün bu değişim ve farklı gelişmeler çerçevesinde önemli fırsatları kullanabileceği bir dönem olduğuna dikkati çeken Babacan, "Türkiye'nin önümüzdeki 10 ve 20 yıllık ufkuna bakacak olursak; pek çok uluslararası kuruluş, bunların içinde Dünya Bankası ve OECD var, Türkiye'nin tüm Avrupa'da en hızlı büyüyecek ekonomi olacağını söylüyor. Bu çok önemli bir fırsat. Ancak bu ekonomik büyümenin sıhhatli şekilde devamı ve buna ulaşmamız, öncelikle siyasi reformların ve siyasi istikrarın muhafazası ile mümkün" diye konuştu.


Bu haber 1,410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,831 µs