En Sıcak Konular

Maliye kaçak akaryakıt ve sigara için harekete geçti.

4 Nisan 2014 09:09 tsi
Maliye kaçak akaryakıt ve sigara için harekete geçti. Maliye, kaçak akaryakıt ve sigaradan dolayı yıllık 7.5 milyar liraya dayanan kaybın önüne geçmek için eylem planı hazırlıyor.

Maliye kaçak akaryakıt ve sigara için harekete geçti.

 

Memurlar.net 

Maliye, kaçak akaryakıt ve sigaradan dolayı yıllık 7.5 milyar liraya dayanan kaybın önüne geçmek için eylem planı hazırlıyor. Birçok bakanlık ve üst kuruluşun destek vereceği plana göre para ve hapis cezaları artacak.

Ekonomiyi her yıl milyarlarca liralık vergi kaybına uğratan kaçak akaryakıt ve sigara ile mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Maliye Bakanlığı'nın koordinasyonunda kaçakçılıkla mücadele için hazırlanacak yeni eylem planında hem idari para hem de hapis cezalarının artırılması üzerinde duruluyor.

Hedef kaybı önlemek

Hayata geçirilmesi beklenen plan Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı gibi kurumlardan gelecek görüşlerin ardından netlik kazanacak. Yeni dönemde vergi paylaşımı başta olmak üzere kurumlar arası eşgüdümün artırılması, elektronik ortamda yapılan işlemlerden vergi kaybı doğmasının önlenmesi gibi konular da ön plana çıkıyor. Yeni plan çalışmasında caydırıcılığın artırılmasına yönelik düzenlemelere ağırlık verileceğini ifade eden üst düzey bir ekonomi yetkilisi, "Her kurum mevzuatla ilgili değişiklikleri bildiriyorlar. Buna göre yol haritası çıkarılacak" dedi. Hazırlık çalışmalarının başladığı yeni Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı ile kayıtlı ekonomiye geçişin sağlanması hedefleniyor. Bu çalışmayla ka- yıtdışının ekonominin GSYH'ye oranın 5 puan düşürülmesi amaçlanıyor.

Kaçakçılığın üzerine gidilecek

Bununla yasa dışı ticaretin ülke ekonomisine verdiği zararlar hakkında farkındalığın oluşturulması planlanıyor. Mükellefin gönüllü uyumu desteklenirken, toplumsal mutabakatın güçlendirilmesi de öncelikli hedefler arasında yer alıyor.

Petrol ve sigara ön planda

Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi'nin hazırladığı rapora göre akaryakıt kaçakçılığı 10 milyar lirayı, kaçak nedeniyle uğranılan vergi kaybı da 2,5 milyar lirayı buldu. Türkiye'de daha ucuz olduğu için ilginin her geçen gün arttığı kaçak sigaradan dolayı vergi kaybının ise 5 milyar lirayı geçtiği belirtiliyor.


Bu haber 1,497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,026 µs