En Sıcak Konular

Bendevi Palandöken: Hesap işletim ücreti iade edilsin

14 Nisan 2014 08:37 tsi
Bendevi Palandöken: Hesap işletim ücreti iade edilsin TESK Başkanı Palandöken bugüne kadar bankalar tarafından haksız olarak alınan hesap işletim ücretlerinin hak sahiplerine geri iade edilmesini istedi.

Bendevi Palandöken: Hesap işletim ücreti iade edilsin

 

Bugün

 

TESK Başkanı Palandöken bugüne kadar bankalar tarafından haksız olarak alınan hesap işletim ücretlerinin hak sahiplerine geri iade edilmesini istedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hesap işletim ücreti sebebiyle birçok vatandaşın bankalardan kaçtığını belirtti. Bankada parasını tutana adeta çifte ceza uygulandığını ifade eden Palandöken, bunun da küçük tasarruf yapmak isteyen vatandaşlar için büyük bir engel olduğunu kaydetti.

Her ay 5 lira azalıyor

“Bankada paran var, her ay bakıyorsun 5 lira, 5 lira eriyor. Ya da şehir dışında okuyan çocuğuna havale yapacaksın, hesaba para yatırdığında 30 lirası eksiliyor. Böyle bir şey olabilir mi?” diyen Palandöken, hesap işletim ücreti sebebiyle kayıt dışılığın haddinden fazla arttığını, devletin alacağı yıllık vergileri aşağıya çektiğini ifade etti. Yeni bir düzenlemeyle hesap işletim ücretinin tamamen sıfırlanmasını isteyen Palandöken, şunları kaydetti:

İşletim ücreti kalksın

“Hem vatandaşın parasını kullanıyorlar hem de hesap işletim ücreti tahsil ediyorlar. Vadeli ve vadesiz hesaptan da hesap işletim ücreti alınıyor. Vatandaşın parası bankada adeta eriyor. Şöyle ki 2 bin dolar parasını vadeli olarak yatıran birisinin parası vade sonundaki değeri 1996 dolara kadar düşüyor. 5 bin doların altındaki vadeli hesaplarda bankaların kestikleri hesap işletim ücreti ödedikleri faizden daha yüksek. Tasarrufların yeniden yükseltilebilmesi için BDDK küçük tasarruf sahiplerinin haklarını korumalı ve bu konuya mutlaka çözüm getirmeli.”

Tasarruflar azalıyor

Özel tasarrufların düşük olmasının en büyük nedenlerinden birisinin bankaların aldığı komisyon ücretleri olduğuna dikkati çeken Palandöken, kriz döneminde yüzde 25’lerde olan özel kesim tasarruflarının 2013’te yüzde 10’un altına düştüğünü belirtti.


Bu haber 1,369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,387 µs