En Sıcak Konular

SGK'dan Büyük Kolaylık

3 Mayıs 2014 12:23 tsi
SGK'dan Büyük Kolaylık 5510 sayılı Kanunun 4/a bendi kapsamında sigortalı olanlara hastalık,

SGK'dan Büyük Kolaylık

 

 

Sgk Rehberi

 

 
5510 sayılı Kanunun 4/a bendi kapsamında sigortalı olanlara hastalık, analık ve iş kazası ve meslek hastalığı hallerinde, 4/b bendi kapsamında sigortalı olanlara ise iş kazası ve meslek hastalığı ile analık hallerine bağlı olarak istirahatli kaldıkları günler için geçici iş göremezlik ödeneği verilmektedir.

Söz konusu ödeneğin verilebilmesinin ön şartı sigortalının hekim raporuyla istirahatli bırakılmasıdır. Kurumla sözleşme yapmış olan özel ya da resmi hastanelerce düzenlenen raporlara göre geçici iş göremezlik ödeneklerini başka bir işleme gerek kalmadan alabilen sigortalının, söz konusu istirahat raporunun Kurumla sözleşmesiz hastanece düzenlenmiş olması durumunda, bu raporun geçerliliği Kurumla sözleşmeli resmi sağlık hizmet sunucusu hekimi tarafından onaylanması şartına bağlıdır.

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 39 uncu maddesinde yer alan bu hüküm gereği, sözleşmesiz hastanede görevli doktor tarafından yazılan rapor resmi sağlık kuruluşunda çalışan bir başka doktor tarafından onaylanmadığı sürece geçerli sayılmamaktaydı. Vatandaş adına mağduriyete neden olan bu uygulama 3 Mayıs 2014 tarihinde yayımlanan Yönetmelik ile giderilmiş oldu.

2013 yılında analık sigortasından düzenlenen raporlar için onay şartını kaldıran SGK, Yönetmelik değişikliğinde “İstirahat raporlarının sözleşmeli ya da sözleşmesiz sağlık hizmet sunucularında Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilen hekimlerce düzenlenmesi şarttır.” Şeklindeki düzenleme ile Sağlık Bakanlığının rapor yazma yetkisi verdiği doktorun yazmış olduğu tüm istirahat raporları ilave bir onay aranmadan geçerli sayılacak ve SGK bu raporlara göre sigortalıların ödeneklerini ödeyecektir.

Gerçekten de raporların onaylanma sürecinde yaşanan gecikme ve ilave iş süreçlerinin ortadan kaldırılması suretiyle vatandaş odaklı bir anlayış sergileyen başta Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü olmak üzere SGK üst yönetimini kutluyoruz.


Bu haber 1,654 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,171 µs