En Sıcak Konular

İnternet Bankacılığı kullanan müşteri sayısı artıyor

5 Mayıs 2014 09:20 tsi
İnternet Bankacılığı kullanan müşteri sayısı artıyor İnternet bankacılığını kullanan aktif müşteri sayısı son bir yılda 1 milyon 905 bin kişi arttı.

İnternet Bankacılığı kullanan müşteri sayısı artıyor

 

 

Memurlar.net 

 

İnternet bankacılığını kullanan aktif müşteri sayısı son bir yılda 1 milyon 905 bin kişi arttı. Uzmanlara göre daha kolay ve kârlı olması vatandaşı internet bankacılığına yönlendiriyor.


İnternet bankacılığına ilgi artıyor. Mart ayı itibariyle bankaların internet müşterisi 28 milyon 590 bine ulaştı. Aktif internet müşterilerinin de 1 milyon 905 binini son bir yılda kazandılar.Yılın ilk 3 ayında ise 12 milyon 39 bin bireysel müşteri en az bir kez internet bankacılığı giriş işlemi yaptı. Bu miktar, toplam kayıtlı bireysel müşteri sayısının yüzde 42'sini oluşturuyor.

Vadeli hesaplar lider

Yine ilk 3 ayda internet bankacılığıyla gerçekleştirilen 11 milyon adet yatırım işleminin hacmi yaklaşık 120 milyar lira. İlk çeyrekte gerçekleştirilen yatırım işlemleri hacminde birinci sırayı 33 milyar lirayla vadeli hesaplar işlemleri aldı.Bu sırayı, döviz işlemleri, yatırım fonları ve gerçekleşen hisse senedi işlemleri izledi. Yılın ilk 3 ayında Ekim-Aralık 2013 dönemine göre işlem hacminde 18,6 milyar liralık bir artış gerçekleşti.

Üçte biri İstanbul'da İnternet bankacılığı hizmetlerini kullanan aktif bireysel müşterilerin yüzde 31'i ile aktif kurumsal müşterilerin yüzde 36'sı
İstanbul'da.Bu sıralamayı her iki müşteri grubunda da Ankara ve İzmir illeri takip ediyor.
Şubeye göre karlı

İnternet bankacılığının şubeden yapılanlara göre daha karlı kabul edildiğine dikkati çeken Odea Bank Stratejik Planlama Grup Müdürü Erkan Dernek, verilen faizin de şubeye göre daha yüksek olduğunu söyledi.

Dernek, internet bankacılığı müşterilerinin, döviz satın-alım gibi yatırım işlemlerini, internetten daha hızlı ve daha karlı yapabildiklerini de söyledi. İnternet kullanımının bankalar için de avantajlı olduğuna işaret eden Dernek, "Çünkü sabit masraflardan kurtarıyor. Bu nedenle bankalar da internet bankacılığı için müşterilerini teşvik ediyor" dedi.

'Mobil'i de sevdik

Mart itibariyle mobil bankacılık için sisteme kayıtlı 6 milyon 340 bin banka müşterisi var. İlk 3 ayda bu tür bankacılıkla gerçekleştirilen 1 milyon 755 bin adet yatırım işleminin hacmi 13,6 milyar lira oldu.

Yatırım işlemi dışındaki finansal işlemlerin toplam tutarı ise 25 milyar lira. EFT, havale ve döviz transferi işlemlerini kapsayan para transferleri işlemleri, yatırım işlemleri dışındaki finansal işlem hacminin yüzde 80'ini oluşturuyor.


Bu haber 1,376 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,134 µs