En Sıcak Konular

Promosyonlara yeni düzenleme

6 Mayıs 2014 09:25 tsi
Promosyonlara yeni düzenleme Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kitap, dergi, bilet gibi promosyonların yasal çerçevesini çizdi.

Promosyonlara yeni düzenleme

 

Memurlar.net 

 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, kitap, dergi, bilet gibi promosyonların yasal çerçevesini çizdi.

Buna göre süreli yayının birden fazla sayıda satın alınmasını gerektiren ve belirli bir zamana yayılan promosyon uygulamalarının süresi; günlük süreli yayınlarda yetmiş beş günü, haftalık süreli yayınlarda on sekiz haftayı, daha uzun süreli yayınlarda ise on iki ayı geçemeyecek.

Bakanlık, promosyon uygulamasının usul ve esaslarını yönetmelikle düzenlemeye hazırlanıyor. Tüketicinin Korunması Kanunu kapsamında hazırlanan düzenlemeye göre bilet, kupon, oyun, çekiliş ve benzeri yollarla süreli yayın dışında ikinci bir mal veya hizmetin verilmesinin taahhüt edildiği veya verildiği promosyon uygulamalarında kitap, dergi, ansiklopedi, atlas, bayrak, takvim, sinema bileti ve bulmaca dışında bir mal veya hizmet verilemeyecek.

75 GÜN SINIRI

Gazete ve dergi gibi süreli yayınlarda yer alan reklamların bir parçası olan ve tek kullanımlık olarak verilen ürünler promosyon uygulaması olarak değerlendirilmeyecek. Süreli yayının birden fazla sayıda satın alınmasını gerektiren ve belirli bir zamana yayılan promosyon uygulamalarının süresi; günlük süreli yayınlarda 75 günü, haftalık süreli yayınlarda 18 haftayı, daha uzun süreli yayınlarda ise 12 ayı geçemeyecek. Kupon biriktirilerek yapılan promosyon uygulamalarında, son kuponun yayımlanmasından sonra toplam kupon sayısının en az yüzde 10'u kadar yedek kupon yayımlanması gerekecek.

Promosyon uygulamalarında ikinci ürün olarak verilmesi taahhüt edilen her bir mala ilişkin işlemler bağımsız bir promosyon uygulaması olarak kabul edilecek. Dağıtıldığı illerin nüfusu, ülke nüfusunun en az yüzde 70'ini oluşturan süreli yayınların ülke genelinde dağıtıldığı kabul edilecek. Elektronik ortamda yayınlanan süreli yayınlar aracılığıyla gerçekleştirilen promosyon uygulamalarının ülke genelinde düzenlendiği esas alınacak.


Bu haber 1,341 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,882 µs