En Sıcak Konular

Uzaktan alışverişe rağbet artıyor

8 Mayıs 2014 12:57 tsi
Uzaktan alışverişe rağbet artıyor Kredi kartı kullanılarak internet sitelerinden veya telefonla sipariş verilen firmalardan yapılan "uzaktan" alışverişe ilgi her geçen yıl artıyor.

Uzaktan alışverişe rağbet artıyor 

 

 

Memurlar.net 

 

Kredi kartı kullanılarak internet sitelerinden veya telefonla sipariş verilen firmalardan yapılan "uzaktan" alışverişe ilgi her geçen yıl artıyor. 

Son yıllarda yaygınlaşan kredi kartı kullanılarak internet ve telefon üzerinden siparişle yapılan alışveriş yöntemine rağbet giderek artıyor.

AA muhabirinin Bankalar Arası Kart Merkezi'nden derlediği bilgilere göre, internet ve telefon üzerinden gerçekleşen alışverişlerde 2009 yılından itibaren belirgin bir artış gözleniyor. Bu yöntemle 2009 yılında 18 milyon 987 bin 81 liralık alışveriş yapılırken, sadece bu yılın ilk 3 ayında 15 milyon 928 bin lira harcandı.

Giderek artan "uzaktan" alışveriş yöntemiyle 2010 yılında 24 milyon 429 bin lira, 2011'de 35 milyon 306 bin lira, 2012'de 42 milyon 403 bin lira ve geçen yıl 50 milyon 437 bin liralık harcama yapıldı.

Bu yılın ilk 3 ayı ise uzaktan alışverişte rekorların kırıldığı bir dönem oldu. Ocak ayında gerçekleştirilen 6 milyon 295 bin liralık alışveriş, 5 yıllık süreçte ay bazında en fazla harcama yapılan ay oldu. Ocak-şubat-mart döneminde yapılan 15 milyon 929 bin 78 liralık harcama da 5 yıllık süreçte diğer yılların 3 aylık dönemleri baz alındığında en fazla harcama yapılan dönem olarak kayıtlara geçti.

Uzaktan alışveriş harcamasının kredi kartlarıyla yapılan toplam harcamaya oranı da giderek arttı. 2009'da yüzde 10 olan bu oran, 2010'da yüzde 11'e, 2011'de yüzde 13'e çıktı. 2012'de yüzde 12 olarak gerçekleşen bu oran geçen yıl yüzde 14'e ulaştı.

Bu yılın ocak, şubat ve mart aylarında toplamda 96 milyon 663 bin 24 liralık kredi kartı harcaması yapılırken bu rakamın yüzde 16'sını uzaktan alışveriş harcaması oluşturdu.


Bu haber 1,270 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,180 µs