En Sıcak Konular

Hijyen eğitimi vermeyen işverene 1000 lira ceza yolda.

12 Mayıs 2014 09:51 tsi
Hijyen eğitimi vermeyen işverene 1000 lira ceza yolda. Sağlık Bakanlığı uyardı hijyen eğitiminden geçmediği belirlenen her bir çalışan için kişi başı işyerlerine 250-1000 lira arasında cezaya çarptırılacak.

Hijyen eğitimi vermeyen işverene 1000 lira ceza yolda.

 

 

Memurlar.net 

 

Sağlık Bakanlığı uyardı hijyen eğitiminden geçmediği belirlenen her bir çalışan için kişi başı işyerlerine 250-1000 lira arasında cezaya çarptırılacak.

Sağlık Bakanlığı, 5 Temmuz sonrası yapılacak denetimlerde hijyen eğitiminden geçmediği belirlenen her bir çalışan için kişi başı işyerlerine 250-1000 lira arasında ceza uygulanacağını açıkladı.Birçok sektörü kapsayan portör muayene şartı yerine getirilen hijyen eğitim belgesi alma zorunluğunda verilen sürenin dolmasına az bir zaman kala Sağlık Bakanlığı'ndan önemli bir uyarı geldi. Gıda üretim ve perakende satış yerleri başta olmak üzere kaplıca, hamam, berber, masaj ve güzellik salonları ile otel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışanların belirli zamanlarda yaptırması gereken portör muayeneleri veya tetikleri yaptırmaları şartı kaldırılmış yerine hijyen eğitim belgesi almaları zorunluluğu getirilmişti. Bu sektörde çalışan kişilerin halk eğitim merkezleri, mesleki eğitim merkezleri, turizm eğitim merkezleri veya olgunlaşma enstitülerinden 5 Temmuz'a kadar bu belgeleri almaları gerekiyor.

Yönetmeliğe göre 5 Temmuz 2014 tarihine kadar çalışanların hijyen eğitim belgesini aldırmayıp bu tarihten sonra belge almamış kişileri çalıştıran iş yerleri hakkında işlem yapılacak. Fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde, eğitim almamış her bir çalışan ayrı ayrı aykırılıklar olarak değerlendirilecek ve kişi başı 250-1000 lira arasında cezai müeyyide uygulanacak.


Bu haber 1,735 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,354 µs