En Sıcak Konular

Özel okulda müstakil bina ve bahçe şartı kalkıyor

30 Mayıs 2014 11:12 tsi
Özel okulda müstakil bina ve bahçe şartı kalkıyor Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili yönetmelik ve yönerge çalışmalarında sona yaklaştı.

Özel okulda müstakil bina ve bahçe şartı kalkıyor

 

 

Memurlar.net 

 

Milli Eğitim Bakanlığı, dershanelerin özel okula dönüşümü ile ilgili yönetmelik ve yönerge çalışmalarında sona yaklaştı. Buna göre dönüşüm kapsamında açılacak olan özel okullarda bahçe ve müstakil bina şartı aranmayacak. 

Mevcut özel okullar ise standart alanları üzerinden akredite edilecek ve buna bağlı olarak teşvik sistemi getirilecek. Okula dönüşmek isteyen dershaneler ve mevcut özel okullarla ilgili bir takım kolaylıklar sağlandı. Bu kapsamda yönetmelikte yer alan düzenlemelerin bazıları şöyle:

BAHÇE ŞART OLMAYACAK

Dönüşüm kapsamında dershaneden özel okula dönüşecek okullarda, aranan bahçe ve müstakil bina şartı aranmayacak. Böylece dönüşüm kapsamındaki bütün dershaneler, zorunlu birimleri yanında en az 4 dersliği olmak şartıyla binalarını 2018-2019 öğretim yılının sonuna kadar özel okula dönüştürebilecek ve okul öncesi dahil tüm kademelerde eğitim verebilecek.

İKİLİ EĞİTİM SERBEST

Mevcut özel okullarda yapılmasına izin verilmeyen ikili eğitim dönüşümle açılacak özel okullarda serbest olacak ve dönüşüm okulları öğleden önce ve sonra ders verebilecek.

20 SAAT YÜZ YÜZE DERS

Dönüşüm kapsamındaki seçeneklerden birisi olan ve açık lise diye bilinen "Ortaöğretim Özel Okulları" yüz yüze 20 saat ders verecek. Kalan derslerden sınav yapılacak.

MEVCUT OKULLARA AKREDİTE

Dönüşüm sürecinin oluşturduğu fırsatların özel okulların gelişimine katkı sağlaması ve özel okulların desteklenmesi çerçevesinde de bir takım değişikliklere gidildi. Buna göre bütün özel okullar standart alanları üzerinden akredite edilecek ve akreditasyon sistemi üzerinde teşvik sisteminden faydalanabilecek.

DAİRE BAŞKANLIĞI KURULDU

Aynı zamanda dönüşüm sürecinde herhangi bir sorun yaşanmaması için süreci yönetmek üzere Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü bünyesinde "Dönüşüm ve Teşvik Daire Başkanlığı" kuruldu. Başkanlık, dershanecilerden gelen her türlü soru ve sorunun çözülmesi sağlayacak.


Bu haber 1,634 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,285 µs