En Sıcak Konular

Altın fiyatları düştü Tam Ata Lira gözde oldu!

18 Kasım 2014 10:18 tsi
Altın fiyatları düştü Tam Ata Lira gözde oldu! 1150 dolar sınırına gerilemesi iç piyasada da etkisini göstermeye devam ediyor.

Altın fiyatları düştü Tam Ata Lira gözde oldu!

 

 

Sabah

 

Altının ons fiyatının son günlerde uluslararası piyasalarda 1150 dolar sınırına gerilemesi iç piyasada da etkisini göstermeye devam ediyor.

Çeyrek altın fiyatının Kasım ayının ilk iki haftasında 140 TL'nin altına gerilemesinin etkisiyle vatandaşların altın talebi tam anlamıyla patladı. 

Artan altın talebine yetişmeye çalışan Darphane, geçen hafta Perşembe-Cuma günü teslim etmesi gereken teslimatları bu hafta içerisinde yaptı. Darphane'nin piyasaya altın vermesiyle çeyrek altında artan işçilik maliyeti de yeniden olması gerek seviyelere indi. Fiyatlarda yaşanan sert düşüşle iç piyasada artan talep çeyrek, yarım, cumhuriyet olarak bilinen ziynet altına olan talepte hızlı bir artış yaşandı.

Darphane'nin verilerine göre, 1-12 Kasım'a kadar olan sürede 974 bin 685 adet ziynet altın talebi oldu. Bu altınların ağırlık olarak karşılığı 3.2 tona dayandı. Aynı dönemde Ata Lira olarak bilinen altın sikkeye 361 bin 150 adet (2.4 ton) talep geldi. Ziynet altın ve altın sikkeye 12 günde gelen toplam talep 1 milyon 335 bin adede başka bir ifadeyle 5.6 tona ulaştı. 12 günlük altın talebinin rakamsal karşılığı ise tam 480 milyon lira olarak gerçekleşti.

EN POPÜLERİ TAM ATA LİRA

Kasım ayı başından bu yana vatandaşların altın talebinin ayrıntılarına bakıldığında, 1.3 tonluk kısmının Cumhuriyet Altını, 1.2 tonluk kısmının ise çeyrek altın talebinden kaynaklandığı görülüyor. Tam Ata Lira talebi ise aynı dönemde 2.2 tonu buldu. Yılbaşından bu yana geçen süreye bakıldığında ise vatandaşların ziynet altın ve altın sikke alımları 3 milyar 189 milyon liraya ulaşmış durumda. Uzmanlar, son günlerde altına olan talebin devam ettiğini ve Darphane'de bekleyen teslimatların olduğunu söylüyor. 12 günlük rakamlara bakıldığında Kasım ayında altın talebi bu yılın en yüksek aylık rakamına ulaşabilir.


Bu haber 1,618 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,501 µs