En Sıcak Konular

Sosyal Güvenlilk Uzmanı Resul Kurt aday adayı oldu

13 Şubat 2015 15:20 tsi
Sosyal Güvenlilk Uzmanı Resul Kurt aday adayı oldu Sosyal Güvenlik Kurumu'nden emekli başmüfettiş Resul Kurt, İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili aday adayı oldu.

Sosyal Güvenlilk Uzmanı Resul Kurt aday adayı oldu

 

Sosyal Güvenlik Kurumu'nden emekli başmüfettiş Resul Kurt, İstanbul 3. Bölgeden Milletvekili aday adayı oldu. SGK emekli başmüfettişi Kurt, İstanbul'dan milletvekili aday adayı oldu.

Sosyal Güvenlilk Uzmanı Resul Kurt aday adayı oldu
  
Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti'nin kurulduğu 2001 yılından bu yana Türkiye'de adeta sosyal güvenlik alanında bir devrim yaptığını ifade ederek, "Oysa ki, sosyal demokrat iktidarlarında yapılması gereken ama bir türlü cesaret edemediklerini bir sağ iktidar yapmıştır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bizim yaptıklarımıza hayalleri bile yetişemeyecek" sözünün doğrulunu gösteren en güzel örneklerden birisi sosyal güvenlik alanında yapılan devrim gibi değişikliklerdir" ifadelerini kullandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 'Çözüm Süreci, Paralel Yapıyla Mücadele, Ekonomi, Kültür İnşası, Dış Politika, Adalet ve Yargı, Siyasette Restorasyon Hedefleri' kapsamında gösterdiği hedeflerin herkesi olduğu gibi kendisini de heyecanlandırdığını anlatan Kurt, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Bu kapsamda başta iş sağlığı ve güvenliği, sosyal güvenlik yasaları, kıdem tazminatı gibi konularda yapılacak değişiklikler olmak üzere işçi, memur, emekli, esnaf ve işverenlerin seslerini TBMM'de duyurmak ve bu alandaki uzmanlığımızı milletimizin hizmetine sunmak için AK Parti İstanbul 3. Bölgeden milletvekili aday adayı olmaya karar verdim.

Yıllarca medyadan takip ettiğim ve doğru siyaset kavramını yeni Türkiye içerisinde görüyorum. Yeni Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın örnek aldığı ülkeler listesinde üst sıralarda yer alacağına yakından şahitlik ediyorum. Bu anlamda doğru yerde siyaset yapmanın ülkeme büyük katkı sağlayacağını ümit ederek AK Parti'den aday olmaya karar vermiş bulunmaktayım.".

Resul Kurt 

1971 yılında Adıyaman'da doğdu. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. Marmara Üniversitesi Sosyal Sigortacılık programında Yüksek Lisans eğitimini, Mali Hukuk programında doktora eğitimini tamamladı.

Çalışma hayatına 1995 yılında, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak başladı. 3 yıllık müfettiş yardımcılığı dönemini müteakip yeterlik sınavında başarılı olarak 1998 yılında sigorta müfettişliğine atandı. Sosyal Sigortalar Kurumu Başkanlığı Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığında Sigorta Müfettişi, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında Müfettiş ve Başmüfettiş, Rapor Okuma Komisyonu Başkanı olarak çalıştı. Sosyal Güvenlik Kurumu Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu.

2009 yılında Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığında Başmüfettiş olarak sürdürdüğü görevinden belediye meclis üyesi adaylığı nedeniyle istifa ederek ayrıldı. (AA)


Bu haber 2,024 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,757 µs