En Sıcak Konular

O ilimizde ekmeğe yüzde 46 zam yapıldı!

12 Ağustos 2015 16:18 tsi
O ilimizde ekmeğe yüzde 46 zam yapıldı! Mersin'de 250 gramı 75 kuruştan satılan ekmeğin gramajı sabit tutularak fiyatı 1.10 TL'ye çıkarıldı.

O ilimizde ekmeğe yüzde 46 zam yapıldı!

 

 

MemurHaber 

 

Mersin'de 250 gramı 75 kuruştan satılan ekmeğin gramajı sabit tutularak fiyatı 1.10 TL'ye çıkarıldı. Yüzde 46 oranına ulaşan zam şok etkisi yarattı.

Merkezi Mersin'de bulunan Çevre ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, dün itibari ile Mersin'de ekmeğe getirilen zammı marketlerden ekmek alan vatandaşların yaptığı yakınmalar ile öğrendiklerini belirterek, şöyle konuştu:
"Dünden bu yana 468 şikayet aldık. 250 gram ekmek 75 kuruştan satılırken şimdi 1 lira 10 kuruştan satılmaya başlanmış durumdadır. Bu zammı kim yaptı, hangi gerekçe ile yaptı, şu an bilmiyoruz. Ancak yapılan zam haksız ve hukuksuzdur. Fakir ve dar gelirli halkımızın tek gıda maddesi halinde olan ekmek üzerinde yine çirkin oyunlar dönüyor. Oluşan zam oranı kabarıktır. Haksızdır. İlgili ve yetkilileri tüketicilerimiz adına göreve davet ediyoruz, zammın geri çekilmesini istiyoruz. Bu şehirde yasalar işlemiyor mu? Bu bağlamda hazırlıklarımız sürüyor, zammı yargıya taşıyacağız."

MUHTARLARDAN TEPKİ

Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü de ekmeğe yapılan zammın kabul edilemez olduğunu savundu. Yüzde 46'lık zammı anlayabilmenin mümkün olmadığını dile getiren Ünlü, şunları söyledi: "Hangi maaşa, kimin gelirine yüzde 46 zam yapılmıştır ki, fakirin yiyeceği ekmeğe bu kadar zam yapılabilmektedir. Anlamak mümkün değildir. Ekmeğe yapılan zam dolayısıyla esnafa da yansıyacak. Una zam yapılacak, doğalgaza zam yapılacak. Vergiler artırılacak. Vatandaş ekmeğe yapılan bu zamdan esnafı sorumlu tutacak ancak buz dağının arkasını görmeyecek. Suçlu yine esnaf olacak."

Vatandaşlar adına zammı eleştirdiklerini kaydeden Ünlü, "Muhtar, vatandaş için devlete ulaşabileceği ilk kapıdır. Muhtar, mahallenin yöneticisi ve temsilcisi gibi olduğundan Mersin'de ekmeğe yapılan zammı eleştirerek vatandaşın sesi olduğumuzu bir kere daha gösteriyoruz" diye konuştu.


Bu haber 1,223 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,465 µs