En Sıcak Konular

'Faturalara zam gelebilir'

14 Ağustos 2015 13:28 tsi
'Faturalara zam gelebilir' 26 Ağustos'ta yapılacak 4,5G ihalesi öncesi MOBİSAD, abone faturalarına zam yapılabileceğini açıkladı.

'Faturalara zam gelebilir'

 

 

Dünya

 

26 Ağustos'ta yapılacak 4,5G ihalesi öncesi MOBİSAD, abone faturalarına zam yapılabileceğini açıkladı.

Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş Adamları Derneği (MOBİSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Ekşi, 26 Ağustos'ta yapılacak 4,5G ihalesinde işletmecilerin, harcayacakları paraların geri dönüşümünü sağlayabilmek için abone faturalarına zam yapmak zorunda kalabilecekleri uyarısında bulundu. 

Ekşi, 4,5G'nin yerli ürün kullanım şartlarıyla lisans ihalesinin ülke vizyonuyla örtüştüğünü ifade ederek, bu karara sıcak yaklaştıklarını söyledi. 

Yeni nesil teknolojiler kervanında vagonlardan biri değil, lokomotif ülke olunması gerektiğini belirten Ekşi, "MOBİSAD olarak eskiyen 4G (3.9G) trenine arka vagondan binerek değil, 4.5G'ye, 5G'ye öncülük ederek, dünyada lokomotif unsurlar arasında yer almanın ülke menfaatlerimiz açısından daha doğru olacağı kanaatindeyiz" dedi. 

Yeni şartnamenin 4,5G ve 5G'yi hedeflemesinin bu anlamda gayet olumlu bir yaklaşım olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Ekşi, 5G hazırlığını sadece alt yapı/donanım alanlarıyla sınırlamayarak, aynı zamanda 4,5-5G altyapısına uygun katma değerli hizmetler ve ürünler üreterek, dünyaya ihraç edilmesi gerektiğini bildirdi. Ekşi, bunun için de gençlerin mobil yazılım alanında çalışmalar yapmaya teşvik edilmesini ve desteklemesini istedi. 

Yerli ürün kullanım oranının yüzde 45'lere kadar çıkarılmasını doğru bulduklarını anlatan Ekşi, "Hatta 3. yılda değil mümkünse hemen. Elbette ki yerli ürünün gerçekten 'yerli' olduğu konusundaki denetim ciddi önem taşımaktadır. Aynı zamanda yerli olmayan ürünlere de ekstra gümrük vergisi konulabilir" diye konuştu.  

İşletmecilerin, 26 Ağustos'ta yapılacak ihale ve sonrasında yapacakları yatırımlarda harcayacakları paranın çok ciddi bir meblağ teşkil edeceğini kaydeden Ekşi, harcanan bu paraların geri dönüşümünü sağlayabilmek için abone faturalarına zam yapmak zorunda kalınabileceğini kaydetti. Ekşi, "Bunun kısmen önüne geçebilmek için, şartnamede yer alan bazı alanlarda operatörlere ortak yatırım yapma zorunluluğunun kapsamını ülke geneline genişletilerek kaynak israfı engellenmeye çalışılmalıdır" dedi. 


Bu haber 1,070 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,836 µs