En Sıcak Konular

Emekliye zam müjdesi

15 Eylül 2015 09:35 tsi
Emekliye zam müjdesi SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra zam müjdesi geldi.

Emekliye zam müjdesi

 

 

Takvim

 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ekstra zam müjdesi geldi. Başbakan Yardımcısı Yılmaz açıkladı: Bin ile bin 100 lira arasındaki maaşlar bin 100'e tamamlanacak, bin 100'ün üstündekiler de yıllık bin 200 liralık ek seyyanen artıştan yararlanacak.

Milyonlarca emekliye zam müjdesi Emeklilere iyi haber... Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşına ekstra 100 lira seyyanen zam hazırlığı başladı. Seçimden sonra yapılacak düzenleme ile bin ile bin 100 lira arasındaki maaşlar bin 100'e tamamlanacak, bin 100 liranın üstündekilere de yıllık bin 200 liralık seyyanen artış verilecek. Müjdeyi Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı. 

İKİNCİ ARTIŞ GELECEK 
Seçimlerden önce SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik bir düzenleme yaptıklarını belirten Yılmaz, bu düzenlemeye göre Temmuz'da bin liranın altındaki maaşlara seyyanen yılda bin 200 liraya denk gelen ilave artış yaptıklarına dikkati çekti. Yılmaz, bin ile bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100 liraya tamamladıklarını belirterek, şöyle konuştu: "Bin 100'ün üstü de normal artıştan istifade etmişti. Şimdi yeni yaklaşımımızla bin ile bin 100 lira arasındaki emekli maaşlarını bin 100'e tamamlama, bin 100'ün üstündekileri de yıllık bin 200 liralık ek seyyanen artıştan istifade ettirmek istiyoruz. Bununla ilgili düzenleme gerekiyor. Meclisimiz açıldıktan sonra bu düzenlemeler yapılıp gereği ortaya konacaktır. Bunun elbette getireceği bir yük var. Hazırlayacağımız bütçe içinde hesabı kitabı yapılacak bir yük. Emeklimize hak ettiği refahı, imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak sağlama gayretimizi devam ettireceğiz."

MEMUR EMEKLİSİ DE ALDI
"Bütün emeklilere bir zam yapılıyor mu, bunun hayata geçişi seçimlerden sonra mı olacak" sorusuna ilişkin, "Evet, seçimlerden sonra" yanıtını veren Yılmaz, Meclis çalışmaya başladıktan sonra muhtemelen ilk yapacakları işlerden biri olacağını söyledi. Yılmaz, bu çalışmaya ilişkin vaatlerin AK Parti seçim beyannamesinin ekonomi bölümünde yer alacağını bildirdi. Hükümet, bu ay da memur emeklilerinin maaşına ortalama 100 lira seyyanen zam yapmıştı.

BİR AÇIKLAMA DA CANİKLİ'DEN
Emekli zammıyla ilgili bir açıklama da eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'den geldi. Seçim öncesinde emekli maaşlarında düzenleme yapılacağını söyleyen Canikli, "Hangi formatta yapılacağı konusu henüz net değil ama şu kesin, ceplerine hissedecekleri şekilde, cüzdanlarına ilave bir kaynak aktarımı söz konusu olacak" dedi.


Bu haber 1,475 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,005 µs