En Sıcak Konular

2015'te 'kayıt dışı'na 19 milyar lira ceza kesildi

30 Ocak 2016 13:58 tsi
2015'te 'kayıt dışı'na 19 milyar lira ceza kesildi 2015 yılında 58 bin 676 mükellefe yapılan vergi incelemesinde toplam 18,8 milyar lira vergi cezası kesildi.

2015'te 'kayıt dışı'na 19 milyar lira ceza kesildi

 

 

Dünya 

 

2015 yılında 58 bin 676 mükellefe yapılan vergi incelemesinde toplam 18,8 milyar lira vergi cezası kesildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçen yıl yaklaşık 58 bin 676 mükellefle ilgili vergi incelemesi yaptıklarını ve 18,8 milyar lira ceza uyguladıklarını belirterek, "2016'da kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye çok daha odaklanacağız. Yatırım ve üretim tarafından daha ziyade, kolay kazançlara yönelmiş, piyasadaki rekabet eksikliğinden kaynaklanan bir takım önemli kazançlar olabiliyor. Özellikle bu alanlara da yönelen bir vergi denetimini gerçekleştireceğiz" dedi.

Ağbal, yaptığı açıklamada, kayıtdışı ile mücadelenin önemli bir konu belirterek, bu kapsamda iki noktada çalışmalarının olduğunu ifade etti.

Gelir İdaresi Başkanlığının Kayıtdışı Mücadele Eylem Planı'nın bulunduğunu hatırlatan Ağbal, bu çerçevede 2010 yılından beri çok önemli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İkinci olarak da Vergi Denetim Kurulunun yaptığı vergi denetimlerinin olduğunu anlatan Ağbal, "Vergi Denetim Kurulunu 2011 yılında kurduk, yepyeni bir kurum, yaklaşık 10 bin çalışanı var. Hem mükellef haklarını güçlendiren, hem de gerçekten vergi denetiminde çok daha etkin ve verimli yapı oluşturmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

19 milyar liraya yakın vergi cezası kesildi

Geçen yıl 58 bin 676 mükellefle ilgili vergi incelemesi yaptıklarını ve bu kapsamda yaklaşık 10 milyar lira vergi tarh ettiklerini bildiren Ağbal, "Yani 10 milyar lira almamız gereken vergiyi beyan etmemişler, biz de gidip denetleyip bunu bulmuşuz bir yerlerde" ifadesini kullandı. Bunun üzerinden de yaklaşık 18,8 milyar lira ceza uyguladıklarını açıkladı. Ağbal, "Burada ceza kesmekten memnun muyuz? Tabii ki değiliz. Bizim için en ideali mükellefimizin vergisel yükümlülüklerini tam ve zamanında yerine getirmeleri, bizim de onları bu anlamda teşvik etmemiz" değerlendirmesinde bulundu.

Ağbal, 2016 yılında özellikle kayıt dışı ekonomiyle mücadele bakımından çok daha odaklanmış olacaklarını belirterek, "Yatırım ve üretim tarafından daha ziyade, kolay kazançlara yönelmiş, piyasadaki rekabet eksikliğinden kaynaklanan bir takım önemli kazançlar olabiliyor. Özellikle bu alanlara da yönelen bir vergi denetimini inşallah gerçekleştireceğiz. Bu yolla da kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye önemli katkı vereceğiz" şeklinde konuştu.


Bu haber 1,206 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,639 µs