En Sıcak Konular

Dolar sınırlı yükselişle açıldı

1 Nisan 2016 09:39 tsi
Dolar sınırlı yükselişle açıldı Dün 5 ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar, bu sabah hafif bir yükseliş gösterdi.

Dolar sınırlı yükselişle açıldı

 

Dünya 

 

Dün 5 ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar, bu sabah hafif bir yükseliş gösterdi. Kurda ABD tarım dışı istihdam başta olmak üzere yoğun dış veri gündemi izlenecek.

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarında temkinli olacağını açıklaması sonrası global piyasalarda süren iyimserlik ve büyüme verisinin desteğiyle dolar/TL dün 5 ayın en düşük seviyesine gerilerken, başta tarımdışı istihdam olmak üzere yoğun dış veri gündemi izlenecek.

Dün piyasaların kapanış saatlerinde 2.8170/2.8183 seviyesinde olan dolar/TL bu sabah 2.8231/2.8239 seviyesinde.

Dün aynı saatte 3.0128/3.0149 seviyesinde olan sepet bazında TL bu sabah 3.0178/3.0189, 3.2093/3.2122 seviyesinde olan euro/TL ise 3.2125/3.2140 seviyesinde bulunuyor.

Yurtiçinde bugün saat 11:00'de TİM Mart ihracat verisini, saat 12:00'de ise İTO Mart ayı İstanbul enflasyonunu açıklayacak.

Yurtdışında ise saat 11:00'de Euro Bölgesi imalat PMI, saat 12:00'de Euro Bölgesi işsizlik, saat 15:30'da ABD işsizlik ve tarım dışı istihdam, saat 16:45'te ABD imalat PMI, saat 17:00'de ABD ISM imalat endeksi ve Michigan tüketici güven endeksi açıklanacak.

Bir bankacı, "Bu sabah Asya piyasaları negatif dolayısıyla tarımdışı istihdam verisine kadar kurda da biraz yukarı hareket görebiliriz. Ancak veriye kadar genel olarak sakin bir hava olacaktır" dedi.

Verinin beklentilerden iyi gelmesi halinde dolarda güçlenmeye, kurda ise yükselişe neden olabilir.

Asya borsaları ve dolar, yatırımcıların yeni çeyreğe başlarken Çin ekonomisinden gelen yaşam sinyallerine rağmen Japonya ekonomisinde görünümün kötüleşmeye devam etmesiyle düştü.

Fed Başkanı Janet Yellen bu hafta yaptığı bir açıklamada Fed'in faiz artışı konusunda temkinli davranması gerektiğini söyleyerek, son dönemlerde yeni bir faiz artışının yakın olabileceğine dair sinyaller veren diğer Fed üyelerinden farklı bir ton takındı.

Bu açıklamalar global olarak piyasalarda ralliye neden olurken, dün açıklanan büyüme verisi de beklentilerin üzerinde geldi.

Türkiye ekonomisi iki genel seçimin yapıldığı 2015 yılında siyasi belirsizlikler, jeopolitik riskler ve piyasalardaki dalgalanmaya rağmen iç talebin katkısı ile dördüncü çeyrekte yüzde 5.7, yılın tamamında ise yüzde 4 ile beklentilerin üzerinde büyüdü.

Ancak dün kapanışa doğru Diyarbakır otogarı yakınlarında meydana gelen patlama sonrası kurda sınırlı bir yukarı tepki görüldü.

Diyarbakır'da dün polis aracının geçici sırasında bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda yedi polis hayatını kaybederken, 13 polis ve 14 sivil olmak üzere toplam 27 kişi yaralandı.


Bu haber 1,267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,026 µs