En Sıcak Konular

e-ticaretin yüzde 95'i büyük oyuncuların

2 Nisan 2016 12:34 tsi
e-ticaretin yüzde 95'i büyük oyuncuların Türkiye'de e-ticaret sektörü büyüme potansiyelini sürdürüyor. Pazarın yüzde 95'inden fazlasında ise büyük siteler söz sahibi.

e-ticaretin yüzde 95'i büyük oyuncuların

 

Dünya 

Türkiye'de e-ticaret sektörü büyüme potansiyelini sürdürüyor. Pazarın yüzde 95'inden fazlasında ise büyük siteler söz sahibi.

Morhipo Genel Müdürü Şule Kuban Arditti, Türkiye'deki e-ticaret sitelerinin sayısının araştırmalarda farklılık gösterdiğini belirterek, bugün ülkede yaklaşık 11 bin e-ticaret sitesinin aktif olduğunu, bunların içindeki bin 200'ünün e-ticaret pazarının yüzde 95'ninden fazlasını oluşturduğunu kaydetti.

Şule Kuban Arditti, büyüyen hacmi nedeniyle yabancı yatırımcıların Türkiye'deki e-ticaret pazarıyla yakından ilgilendiğini söyledi.

Arditti, Türkiye genelinde online alışverişin en fazla Marmara bölgesinde, en az ise Doğu Anadolu bölgesinde yapıldığını dile getirdi. Şule Kaban Arditti, iller bazında bakıldığında ise online alışverişte ilk beş sırada İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya'nın bulunduğunu ifade etti.

e-ticarette yaş ortalaması düşüyor

Online alışveriş yapan müşterilerin yüzde 36'sının 25-36 yaş aralığında bulunduğuna işaret eden Arditti, gelecek dönemde hem alışveriş kolaylığı hem de dijitalleşmenin etkisiyle yaş ortalamasının düşmesini beklediklerini söyledi.

"Online alışverişte müşterinin olmazsa olmazı güven" 

Online alışverişte güven unsurunun önemine dikkati çeken Arditti, "e-ticarette yaşanan tüm gelişmelere karşın online alışveriş ve bu doğrultuda kredi kartı bilgileri gibi önemli kişisel bilgileri şirketlere vermek, henüz Türk müşterisi için yeni uygulamalar ve alışkanlıklar olmaktan çıkabilmiş değil." ifadelerini de kullandı.

Arditti, Türkiye'de hızla büyüyen e-ticaretin sadece yerli oyuncuların değil, yabancı oyuncuların da iştahını kabarttığını sözlerine ekledi.


Bu haber 1,396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,906 µs