En Sıcak Konular

Çifte emeklilik için tarih belli oldu

12 Nisan 2016 11:23 tsi
Çifte emeklilik için tarih belli oldu Hükümet, çifte emekliliği destekleyen düzenlemeyi yaza kadar yapmayı planlıyor.

Çifte emeklilik için tarih belli oldu

 

Star

 

Hükümet, çifte emekliliği destekleyen düzenlemeyi yaza kadar yapmayı planlıyor. Çalışanlar, Bireysel Emeklilik Sistemi’ne otomatik katılacak, Hazine’den de yüzde 25 devlet katkısı verilecek. İsteyen belli süre içinde sistemden çıkacak.

Çifte emeklilik için tarih belli oldu
Çalışanların ikinci bir emekli maaşı imkanı elde etmesini destekleyen çalışmaya hız verildi. Hükümet, 21 Haziran'da son bulacak 6 aylık dönem içinde, çalışanların otomatik olarak bir özel emeklilik sistemine dahil olacağı bir yapı kuracak. Çalışmanın bu yasama döneminde Meclis'ten çıkarılması ve yasalaşması planlanıyor.
 
SÜRE VERİLECEK
Uygulama ile çalışanlar otomatik olarak bireysel emekliliğe dahil edilirken, belirli bir süre içinde isterse sistemden çıkabilecek. Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) otomatikman dahil olacak çalışanlara, Hazine'den yüzde 25 devlet katkısı da verilecek. Söz konusu düzenlemeyle ilgili çalışmalardan sorumlu kurum Hazine Müsteşarlığı. Çalışmalar hızlı bir şekilde sonuçlandırılacak ve kanun taslağı Meclis'e sunulacak. Sistemin hayata geçirilmesiyle çalışanların Bireysel Emeklilik Sistemi'ne daha kolay dahil olması sağlanacak.
 
NASIL OLACAK?
Uygulamanın yazın başlaması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre; çalışanlar ilk kez işe başladıklarında veya iş değiştirdiklerinde otomatik olarak bir emeklilik planına dahil edilecek. Çalışanlara belli bir süre içerisinde sistemden çıkma imkanı verilecek. İsteyen çalışan bu süre içerisinde sistemden ayrılacak, isteyen ise devam edecek. Sistemde kalan çalışanlar, yaşlılıkta ise rahat edecek. Bu sayede ya ikinci emekli maaşını elde edecek ya da toplu paraya kavuşacak. Konuyla ilgili pilot uygulamaya da 7 işveren ve 604 çalışan katılmıştı. Bu kapsamda; çalışanlar, işverenlerince otomatik olarak, anlaşma yapılan emeklilik şirketi aracılığıyla Bireysel Emeklilik Sistemi'ne dahil edildi. Çalışanlara 60 gün içinde sistemden ayrılma imkanı verildi. Süre sonunda 604 çalışandan sadece 4'ü bu hakkı kullandı.
 
SİSTEME İLGİ ARTTI 
Bireysel Emeklilik Sistemi'nde devlet katkısı uygulaması, sisteme ilgiyi artırdı. Yatırılan katkı paylarına yüzde 25 devlet katkısı verilmesi, sistemdeki katılımcısı sayısını katladı. 2013 yılı başında yaklaşık 3 milyon olan kişi sayısı, bu yılın Mart ayı itibariyle 6 milyon kişiye ulaştı.


Bu haber 1,535 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,659 µs