En Sıcak Konular

Dolarda dalgalı seyir devam ediyor

17 Mayıs 2016 17:35 tsi
Dolarda dalgalı seyir devam ediyor Siyasi gelişmeleri ve küresel piyasaları izleyen kur güne düşüşle başladıktan sonra dar alanda dalgalı seyir izledi.

Dolarda dalgalı seyir devam ediyor

Dünya 

Siyasi gelişmeleri ve küresel piyasaları izleyen kur güne düşüşle başladıktan sonra dar alanda dalgalı seyir izledi.

Siyasi gelişmeler ve küresel piyasalara paralel bir seyir izleyen dolar/TL, küresel satış baskısının kısmen azalmasıyla güne düşüşle başladıktan sonra dar bantta dalgalandı.

Yurtiçi siyasi gelişmeler ve global satış eğilimi ile dün 29 Şubat'tan beri ilk kez 2.98'i aşan dolar/TL, bu sabah güne 2.97'nin hemen altında başladı. Kurda işlemler piyasaların kapanış saatleri itibariyle 2.9666/2.9678 seviyesinden geçiyor. Bu sabah saatlerinde 3.1630 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1647/3.1662, bu sabah 3.36 civarında olan euro/TL ise 3.3628/3.3646 seviyesinde.

Bankacılar diğer taraftan son 10 günde 7 milyar doları aşan döviz satışı gerçekleştirdikleri tahmin edilen lokal kurum ve şahısların işlemlerini de izlemeye devam ediyor.

Kurda görülen düşüş paralelinde bugün lokal döviz işlemlerinin geçen haftalara göre azalış gösterdiğini belirten bankacılar, ellerinde Merkez Bankası'ndan daha çok döviz bulunan lokallerin olası yükselişlerde yeniden yoğun satışa geçmelerinin de sürpriz olmayacağını belirtiyorlar.

Bankacılar lokallerin yoğun döviz satışlarına karşın TL'de kırılgan seyrin sürmesini aslında piyasadaki risklerin ne kadar kuvvetli olduğuna dair önemli bir işaret olarak görüyorlar.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın işaret edeceği bir başka siyasiye bırakacak olması ve sonrasında ekonomi yönetiminin ve politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin belirsizlikler ise TL'deki satış baskısını kuvvetlendiren en önemli neden olarak ön plana çıkıyor.

Bankacılar politik baskının devam ettiğini düşündükleri Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta vereceği faiz kararının da yaklaşmasıyla birlikte, TL'nin küresel risk iştahında bir azalma olduğunda en çok etkilenecek para birimlerinin başında geleceğine dikkat çekiyor.

Önümüzdeki dönemde kimin başbakan olacağı, ekonomi yönetiminin, ekonomi politikalarının nasıl şekilleneceğine ilişkin gelişmeler piyasalarca yakından izleniyor ve zaman zaman yön belirleyici oluyor. Ekonomi yönetiminin ve buna paralel olarak ekonomi politikalarının değişme ihtimali piyasada yeni bir satış baskısı riski olarak görülmeye devam ediliyor. 






Bu haber 1,257 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,867 µs