En Sıcak Konular

TL satış baskısı altında

20 Mayıs 2016 09:46 tsi
TL satış baskısı altında ABD'de haziranda faiz artışı ihtimalinin kuvvetlenmesi ile TL satış baskısı altında.. Dolar/TL 2.99 seviyesini test etti.

TL satış baskısı altında

Dünya 

ABD'de haziranda faiz artışı ihtimalinin kuvvetlenmesi ile TL satış baskısı altında.. Dolar/TL 2.99 seviyesini test etti.

ABD'de Fed'in faizleri önümüzdeki ay artırabileceği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle gelişmekte olan ülke para birimleri sert satış baskısı altında kalırken Türkiye piyasaların tatil dönemindeki illikit işlemlerde 3 seviyesini test eden dolar/TL güne 2.99 civarında başladı. Kur 2.9875 seviyelerinde.

AK Parti'nin 22 Mayıs'ta düzenlenecek olan olağanüstü kongresi için yeni genel başkan adayı Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olarak belirlenmesi ardından piyasalar başta ekonomi yönetimi olmak üzere yeni kabinenin nasıl şekilleneceğini, ekonomi politikalarında değişiklik olup olmayacağını takip edecek.

Yıldırım isminin beklenen bir isim olması nedeniyle piyasalarda anlamlı bir tepki görülmediğini belirten bir bankanın döviz masası müdürü, "Ekonomi politikalarına ilişkin soru işaretleri devam ederken Fed Haziran'da faiz artırabilirim mesajı verdi. Bizde ise faiz indirimi istekleri devam ediyor. Böyle bir ortamda arkasında gerçek bir sebep olmadan yapılacak faiz indirimleri TL'nin kırılganlığını artıracaktır" dedi ve ekledi:

"Enflasyonun kalıcı olarak yönünü aşağı çevirdiği piyasalarca tam olarak kabul görmemişken atılabilecek faiz adımları soru işaretlerini de beraberinde getiriyor. Ekonomi yönetiminin nasıl şekilleneceği önümüzdeki döneme ilişkin en büyük soru işareti olacak. Piyasalar bu ismi ve ardından olası icraatlarına yönelik yeni fiyatlamalar yapmak isteyebilir."

Fed'in Nisan ayında yaptığı toplantı tutanaklarına göre banka yetkilileri, ABD ekonomisinin Haziran ayında bir faiz artışı için daha hazır olabileceğine inanıyor. Haziran ayında faizleri artırma ihtimalinin masada olması, Fed'in yeniden para politikasını sıkılaştırmaya, Wall Street'in tahmin ettiğinden daha yakın olabileceğini gösteriyor.
  


Bu haber 1,346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,353 µs