En Sıcak Konular

Dolarda sınırlı düşüş

31 Mayıs 2016 17:46 tsi
Dolarda sınırlı düşüş Dolar/TL gün içinde dar bantta hareket ettikten sonra günü sınırlı bir düşüşle tamamladı.

Dolarda sınırlı düşüş

Dünya

Dolar/TL gün içinde dar bantta hareket ettikten sonra günü sınırlı bir düşüşle tamamladı. 

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yakın zamanda faizleri artıracağına dair beklentilerin gittikçe artması ve içeride ekonomi yönetimine ilişkin belirsizliklerle bir süredir yukarı yönlü bir seyir izleyen dolar/TL, bugün gelişmekte olan ülke piyasalarındaki iyimserliğe paralel sınırlı bir düşüşle günü tamamladı.

Bankacılar, küresel piyasaların doların Fed faiz artışı beklentileriyle yükseldiği iki ayın zirvesinden yönünü hafif aşağı çevirmesinin gelişmekte olan para birimleri genelinde iyimser bir seyir yarattığını, bunun TL'ye de yansıdığını belirttiler.

Bu ayın başlarında 15.5 ayın en zayıf seviyesine gerileyen dolar endeksi, yüzde 4.4 toparlanarak 95.968'e kadar yükselmesinin ardından 95.5 civarında işlem görüyor.

Dolardaki kuvvetli seyir gelişmekte olan para birimlerini uzunca bir süredir baskılamayı sürdürürken zirveden bugünkü gibi zaman zaman yaşanan sınırlı aşağı çekilme ise piyasalara kısmen de olsa iyimserlik getiriyor.

Dün akşam saatlerinde 2.9550 civarında işlem gören ve güne 2.95 civarında başlayan dolar/TL, piyasaların kapanış saatleri itibariyle 2.9442/2.9451'e geriledi. Bu sabah 3.12 civarında işlem gören sepet bazında TL aynı saatte 3.1173/3.1182, 3.2850 civarında olan euro/TL ise 3.2883/3.2897 seviyesinde işlem görüyor.

Tahvil-bono piyasasında ise 11 Şubat 2026 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta ortalama yüzde 10.02 seviyesinden gerçekleşirken valörde son işlem yüzde 10.06 oldu. Bugün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 10.02 olurken valörde son işlem yüzde 9.92 seviyesinden gerçekleşti.

Öte yandan 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvil ise dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.39, valörde son işlem yüzde 9.34 seviyesinde gerçekleşti. Bugün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 9.34 olurken valörde son işlem yüzde 9.29 seviyesinden gerçekleşti.


Bu haber 1,279 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,747 µs