En Sıcak Konular

Konutta faiz indirimleri peş peşe geliyor

10 Ağustos 2016 16:47 tsi
Konutta faiz indirimleri peş peşe geliyor Hükümetin konut kredisi faizlerinin indirilmesine yönelik çağrıları karşılık buldu. 4 banka konutta faizi yüzde 1'in altına çekti.

Konutta faiz indirimleri peş peşe geliyor

Dünya 

Hükümetin konut kredisi faizlerinin indirilmesine yönelik çağrıları karşılık buldu. 4 banka konutta faizi yüzde 1'in altına çekti.

Hükümetin "konut faizini indirin" çağrısı karşılık bulmaya başladı. Bankalar peş peşe faiz indirimine gittiklerini açıkladı. Şimdiye kadar 4 banka faiz indirdi.  

Türk Ekonomi Bankası (TEB) dün konut kredisi için başlattığı ve ağustos ayı boyunca sürecek olan yeni kampanya kampanyasını duyurdu. Buna göre, banka, konut kredisi faizlerini yüzde 0.99’a düşürdü. Bankadan bugün yapılan açıklamada ise kredi faiz oranının 1 yıldan 10 yıla kadar olan tüm vadelerde yüzde 0,99 olduğunu bildirdi.  

Sabah saatlerinde Ziraat Bankası, değişik vadelerdeki konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1'in altına çekti. Bu kampanya dahilinde olmayan ilk kredi faiz indirimiydi. 

Bankadan yapılan açıklamaya göre, konut kredisi faiz oranları, bugünden itibaren geçerli olmak üzere 1-24 ay vadelerde yüzde 0,82'ye, 25-60 ay vadelerde yüzde 0,90'a ve 61-120 ay vadelerde de yüzde 0,95'e indirildi.

Bankanın 61-120 ay için belirlediği faiz oranı 1,16'ydı. Faizin 0,95'e düşürülmesiyle birlikte, -tahmini olarak- 100 bin lira için 120 ay vadeli kredide 86 bin 776 lira faiz ödenirken, 168 bin 28 lira ödenecek. Yine aynı tutarda aylık ödeme miktarı bin 547 lira yerine, bin 400 lira olacak.

Denizbank yüzde 0.89'a olarak açıkladı

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, konut finansmanında faizi iki yıla kadar vadede yüzde 1.14'ten bu sabah itibarıyla yüzde 0.89'a, beş yıla kadar vadede faizi yüzde 1.14'ten yüzde 0.99'a çektiklerini açıkladı.

Ekonomi yönetiminden makro ihtiyati tedbirlerde yeni gevşeme adımları bekliyoruz diyen Ateş "Vergisel yüklerin azaltılmasına yönelik tedbirler olabilir, bu bizi rahatlatır" diye ekledi.

Şekerbank konut kredi faizlerini indirdi

Faiz indirimine gittiğini duyuran bankalardan biri de Şekerbank oldu. Şekerbank, konut kredisi faiz oranlarını, 1 - 24 ay vadelerde yüzde 0.89, 25 - 60 ay vadelerde ise yüzde 0,99’a çektiğini açıkladı.

Şekerbank'ın faiz oranları yarından itibaren (11 Ağustos) geçerli olacak.


Bu haber 1,471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,548 µs