En Sıcak Konular

Elektronik ürünlerde de taksitler artıyor

12 Ağustos 2016 16:10 tsi
Elektronik ürünlerde de taksitler artıyor Kredi kartıyla alışverişlerde taksit sayısının artırılması en çok elektronik sektörünü sevindirdi.

Elektronik ürünlerde de taksitler artıyor

 

TımeTürk

 

Kredi kartıyla alışverişlerde taksit sayısının artırılması en çok elektronik sektörünü sevindirdi.

Bankacılık Düzenlene ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerde taksit sayısının artırılmasına yönelik çalışması, en çok elektronik sektörünü sevindirdi. 

İki yıl önce iç tüketimi kısıtlamak amacıyla özellikle cep telefonlarına getirilen taksit yasağının kaldırılmasının gündeme gelmesi, elektronik zincirlerde bayram havası estirdi. Satışların artacağını bunun da piyasaya hareket katacağını belirten zincir mağaza yöneticileri, 2014 başından itibaren cep telefonu satmak için tüketiciye banka kredisi alternatifi sunduklarını söyledi.

Satış hızı artacak

Teknosa'nın Genel Müdürü Bülent Gürcan, "Taksitin kaldırılmasından sonra banka kredisi gibi birçok faktörü devreye almıştık. Ancak bu haberi duyunca çok sevindik. Çünkü satışlar daha kolay hale gelip, hız kazanacak. Bu da sektöre hareket getirir" dedi. 9 taksitle satılan diğer elektronik ürünler ve beyaz eşyada zaten bir sıkıntı olmadığı belirten Gürcan, "O alanda da vade sayısının 12'ye çıkması durumu olabilir" diye konuştu. Bimeks Başkan Yardımcısı Arif Bayraktar da, cep telefonuna taksit imkânı getirilmesinin sektörü pozitif etkileyeceğini söyledi. Şu anda sektörün kredi vererek satış yaptığına değinen Bayraktar, "Cep telefonu iletişimin önemli bir parçası. Kuyum sektörüne bile 4 taksit varken cep telefonlarına da getirilmeli" dedi.

Karar 15 güne çıkar

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci de alışverişlerde taksit sayısının artırılmasıyla ilgili konuştu. Cari açık noktasında kontrollü bir şekilde çalışma yapıldığını belirten Tüfenkci, "Taksit sayılarında iyileşme sağlanırsa, ekonominin genel gidişatını bozacak şekilde etkisi olmaz diye düşünüyoruz" dedi. Tüfenkci, bu hususta 15-20 gün içinde karar verilebileceğini söyledi. Tüfenkci, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerde taksit sayılarının artırılmasıyla ilgili genel bir eğilim olduğunu da ifade etti.


Bu haber 1,267 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,616 µs