En Sıcak Konular

Başbakan Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 gününü anlattı

3 Eylül 2016 10:33 tsi
Başbakan Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 gününü anlattı Başbakan Binali Yıldırım, hükütümetin 100 günde eğitim desteği verdiği 205 bin kişiyi işe yerleştirdiğini söyledi. Yıldırım, bundan sonraki süreçte ise 22 ile kapsayan yeniden kalkınma projesini devreye alacaklarını açıkladı.

Başbakan Yıldırım, 65. Hükümetin ilk 100 gününü anlattı

Star 

Başbakan Binali Yıldırım, hükütümetin 100 günde eğitim desteği verdiği 205 bin kişiyi işe yerleştirdiğini söyledi. Yıldırım, bundan sonraki süreçte ise 22 ile kapsayan yeniden kalkınma projesini devreye alacaklarını açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, bakanlarla birlikte Çankaya Köşkü’nde ‘65. Hükümeti’n İlk Yüz Günü’nü anlattı. Sık sık bakanlara da söz veren Yıldırım 100 günde 205 bin kişiye iş imkanı sağlandığını söyledi. Öncelikle Çalışma Bakanlığı’nın icraatlarını anlatan Yıldırım, sosyal güvenlik alanında 100 gün içerisinde ciddi reformlar yaptıklarını belirterek “İş sağlığı ve İş Güvenliği Kanunu az tehlikeli işlerde 50 işçi ve daha az çalıştıran yerlerde 1 yıl süreyle ertelendi” dedi. Yıldırım, fabrikaların yeni işe aldığı elemanların bir yıllık ücretlerinin devlet tarafından karşılanmaya başlandığını belirterek “İşverene yük gelmiyor, aynı zamanda da işe giren meslek öğreniyor ve ondan sonra da tam kapasite çalışmaya devam ediyor. Bu şekilde ilave 100 gün içinde, 205 bin vatandaşımıza iş sağlamış olduk” dedi.

DOĞU PAKETİ AÇILIYOR

Başbakan Binali Yıldırım “22 ili kapsayan bir yeniden kalkınma projesi ve ekonomik gelişme programını da devreye alacağız ve bunun detaylarını Diyarbakır’da pazar günü kamuoyuyla paylaşacağız. Doğu’da cazibe merkezleri kuracağız” diye konuştu.

Devlet yatırıma ortak olabilecek

Ekonomi konusunda ilgili bakanlıkların çok önemli çalışmaları olduğunu anlatan Yıldırım, yoğun mesai sonrası devletle vatandaşı barıştırdıklarını söyledi. “Devlet vatandaşı ile kavgalı olamaz” diyen Yıldırım, vergi barışı, ceza, prim  ve faiz konularındaki düzenlemelerle bunu sağladıklarını ifade etti. Yıldırım, her yatırımcıya özel destekler vereceklerini, on yıl boyunca vergi kolaylığı getireceklerini, yüzde 49’una kadar sabit yatırımına ortak olacaklarını söyledi.   

Tarımda havza bazlı destekleme geliyor

Yıldırım ayrıca, tarımsal kooperatiflerin borçlarının 5 yıla yayıldığını belirtti. Çiftçilerin Ziraat Bankası’na, Tarım Kredi Kooperatifi’ne olan borçlarını da 1 yıl süreyle ertelediklerini belirten Yıldırım “Ama tarımla ilgili asıl düzenlemelerin hazırlığını tamamladık. Önümüzdeki 3-6 ayda çok daha iyi sonuçlarını göreceğiz. Çiftçilerimize, besicilerimize buradan müjdeyi veriyorum. Şöyle bir şey yapıyoruz, tarımda havza bazlı desteklemeye geçiyoruz. Bunu çiftçilerimiz bilir ne demek olduğunu. Yani herkes her yerde her şeyi ekip biçmeyecek. Tarım bundan böyle stratejik bir alan olarak ele alınacak” dedi.      

Elektronik kimlikler 2017’de dağıtılacak

Elektronik kimlik ile ilgili de bilgi veren Yıldırım, “2017’den itibaren elektronik kimlik vereceğiz. Bütün vatandaşlarımıza dağıtılacak. Şu anda pilot uygulama yapılıyor. Kimlik kartınızı vereceksiniz ve içinde her türlü bilgi var. Bütün bilgiler bulunacak. Bu bilgilere kimse erişemeyecektir. Herhangi bir işlem yapılacağı zaman o bilgileri sağdan soldan soruşturmak yerine karttan bakacaklar ve bürokrasi ortadan kalkmış olacak” açıklamasını yaptı. Toplantıda söz alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Türkiye’ye yatırım yapacak ve maddi kaynak getirecek yabancı vatandaşlara vatandaşlık hakkı verileceğini kaydetti. 

Çanakkale Köprüsü’ne ilk kazma 18 Mart’ta

Yeni başlanan yol, havaalanı, liman projelerinin 3 aylık tutarının 3 milyar Türk Lirası olduğunu belirten Yıldırım, şöyle devam etti: “5 milyarlık yeni projenin de ihalesi yapılıyor. Altyapı yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Yeni bir müjde dün itibarıyla Çanakkale 1915 Köprüsü’nün ve otoyolunun YPK kararını imzaladım. Yani resmen süreç başladı. Tarih de belli, 18 Mart 2017’de de kazmayı vuracağız. Böylece Marmara’yı, Çanakkale’yi ve boğazları bir büyük çevre yoluyla birbiriyle birleştirmiş olacağız.”

Başımıza gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi

İstanbul’da düzenlenen ‘Türkiye İyi Gelecek’ konferansında konuşan Başbakan Binali Yıldırım 100 günü doldurduklarını belirterek “Geçmiş 100 güne bakıyorum vallahi başımıza gelmeyen kalmamış, başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmez. Hepsi bugünü mü beklemiş? Darbeciler bizi beklemiş, içerden dışardan şer odakları yüklendi. Ama öyle bir millet var ki hepsinin canına okudu. 15 Temmuz dünya tarihine altın harflerle geçti” diye konuştu.

ŞİRKETLERİ CEZALANDIRMAYIZ

“Böyle bir olayı yaşamış olmamıza rağmen ekonomide normal dalgalanma dışında değişiklik olmadı. Bizim milletimiz darbecilere ayar vermekle kalmadı, ekonomiye de ayar verdi” şeklinde konuştu. FETÖ mensuplarını temizlemek için seferberlik başlattıklarını hatırlatan Yıldırım “Belirli kriterleri dikkate alarak bu temizliği yapıyoruz. Bir de iş hayatı var. İş hayatı hassas. Ölçü şu; bankacılar iyi dinlesin. ‘Acaba çek verdiğim FETÖ’cüyse bana hesap sorarlar mı? Böyle şey olur mu? Ticaret  kendi kurallarında gidecek. Şirketleri cezalandıramayız” dedi.

BANKALARI UYARDI: VATANDAŞIN İŞİNİ GÖRÜN

Başbakan Binali Yıldırım, bankacıların piyasanın gerisinde geldiğini belirterek, tersine piyasanın önüne geçmeleri gerektiğini ifade ederek, “Arkadan takip etmek meziyet değil” dedi.  Cepheye geçmek gerektiğini, cephedekilerin zaten onları koruduğunu aktaran Yıldırım, “Vatandaş hepinizi korudu. 15 Temmuz’u vatandaş savuşturmasaydı siz ne yapacaktınız? Paranız da fiyakanız da işe yaramazdı. Onun için vatandaş sizin işinizi gördü. Siz de şimdi vatandaşın işini görün. Nasıl göreceksiniz? Öyle kredileri kısmakla, teminatları 2 yerine 5’e çıkarmakla olmaz. Vatandaşa güvenin” dedi.

Mısır ve Suriye ile normalleşme

Turizmde kötü bir başlangıç yapıldığının altını çizen Yıldırım, iç ve dış turizmde bir canlanmanın olduğunu belirterek “O zaman Rusya ile ilişkilerimiz iyi değildi. Rusya ve İsrail ile ilişkileri normalleştirdik. Şimdi Mısır, Suriye ile de kısa sürede ilişkileri normalleştirmek için Türkiye ciddi bir atağa geçti. Dış politikada prensibimiz dostlukları arttırmak ve düşmanlıkları azaltmaktır” dedi.

Turizmde destekler uzatıldı

Yıldırım “Turizm de işler yavaş yavaş toparlanıyor. Geçen sene ilk yarı 20 milyondu. Bu sene 14 milyon civarında oldu. Sezonun en yüksek dönemindeyiz ve artış başladı. Hem dışarıdan gelişler hem de Kurban Bayramı uzun olduğu için iç turizmde de ciddi canlanma oldu. Bu dışarıdan gelen misafirler için verilen uçak şirketlerine destekleri yıl sonuna kadar uzatacağız. O da sonuçlara olumlu yansıyacak” dedi.


Bu haber 1,343 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,438 µs