En Sıcak Konular

Kıdemde yeni sistem apartman aidatlarını artıracak

19 Eylül 2016 10:08 tsi
Kıdemde yeni sistem apartman aidatlarını artıracak Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle tüm çalışanlar gibi kapıcıların da kıdem tazminatları her ay hesaplarına yatırılacak.

Kıdemde yeni sistem apartman aidatlarını artıracak

Dünya 

Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle tüm çalışanlar gibi kapıcıların da kıdem tazminatları her ay hesaplarına yatırılacak.

Kıdem tazminatının fona devredileceği yeni sistemle ilgili tartışmalar devam ederken, yeni sistemin çalışma yaşamına olası yansımaları da konuşulmaya başladı. Bunların başında ise kapıcıların mevcut sisteme göre toplu olarak ödenen kıdem tazminatlarının yeni sistemde nasıl ödeneceği geliyor.

Kıdem tazminatının fona devredilmesiyle tüm çalışanlar gibi kapıcıların da kıdem tazminatları her ay hesaplarına yatırılacak ancak bu durum birçok apartmanların gelir-gider dengesinde yeni bir kalemin oluşmasına neden olacak.

Kapıcıların kıdem tazminatı mevcut uygulamayla toplu olarak ödenirken, yeni sisteme geçilmesiyle apartman kasasından her ay kıdem tazminatı için de ayrı bir ödeme yapılması gerekecek.

Bu durum ileride kapıcısının kıdem tazminatı sürpriziyle karşılaşmak istemeyip, bunun için bir kaynak oluşturan apartmanları pek etkilemese de çalıştırdığı kapıcının kıdem tazminatını hesaba katmayan apartman sakinlerine yeni bir ödeme getirecek.

Her ay 137 lira 25 kuruş kaynak ayrılacak

Kıdem tazminatının çalışanın en son aldığı brüt ücreti üzerinden hesaplanması esası göz önünde bulundurulduğunda kapıcıların brüt bin 647 lira olan ücretleri apartman sakinlerinin karşısına çıkıyor.

Kapıcıların bir yıllık kıdem tazminatına karşılık gelen bin 647 lirayı yeni sistemdeki fona yatırabilmek için apartmandan her ay 137 lira 25 kuruş kaynak ayrılması gerekiyor. Bu da 14 daireli bir apartmanda aidatların yaklaşık 10 lira yükselmesi anlamına geliyor.


Bu haber 1,295 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,581 µs