En Sıcak Konular

‘Karnesi pekiyi olan mükellefe ödül’ iş dünyasını sevindirdi

21 Eylül 2016 09:22 tsi
‘Karnesi pekiyi olan mükellefe ödül’ iş dünyasını sevindirdi Bursa iş dünyası Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıkladığı, mükelleflerin haklarını güçlendirecek olan düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı.

‘Karnesi pekiyi olan mükellefe ödül’ iş dünyasını sevindirdi

Dünya 

Bursa iş dünyası Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıkladığı, mükelleflerin haklarını güçlendirecek olan düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı.

BURSA- Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın, vergi indirimine ilişkin, “Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız. Vergi denetimlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa, 3 yılında karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki ‘ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin,’ Oran indirimine gideceğiz” açıklamalarını, Bursa iş dünyası şu şekilde değerlendirdi:
 
BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Bilek: 

“Maliye Bakanımızın açıkladığı ve önümüzdeki süreçte “Mükelleflerin haklarını güçlendirme” konusunda yapmak istedikleri düzenlemeleri son derece olumlu bulduğumu belirtmek isterim. Vergisini ödeyen ile ödemeyen mükellefleri ayırt edecek bu yeni düzenlemenin, vergisini zamanında ödeyenlerin düştüğü haksız durumu da ortadan kaldıracağına inanıyorum. Ayrıca uygulamanın, mükelleflerin vergilerini zamanında ödenmesi konusunda da teşvik edici olduğunu düşünüyorum. Sorumluluklarını zamanında gerçekleştiren mükelleflerin ödüllendirilecek olmasını doğru bir hamle olarak değerlendiriyor ve bu düzenlemede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 
 
BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı M. Orhan Efe: 

“Ülkemiz zaman zaman imar, ceza vergi gibi aflar yaşamış ve bunların hepsi sade bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak her şeyini kurallar ve ilkeler çerçevesinde uygulayanları üzmüş ve adeta dürüst vatandaş olmanın ceza olduğu görüşünü hakim kılmıştır. Ancak son olarak vergi yapılandırmalarındaki gerekçelerin yerinde olduğunu ve bölgesel stratejik konumumuzun getirdiği zorunluluktan kaynaklandığı gerekçesi ile ve ekonominin seyir defterinin düzlüğe çıkmasının amaçlandığından dolaylı olumlu ve yerinde görüyoruz. Tabi ki gerekçeler ne kadar haklı olursa olsun bu durum yükümlülüklerini yerine getiren vatandaşın maddi ve en önemlisi manevi mağduriyetini önlemeye hiçbir zaman yetmez. Dolayısıyla vergisini zamanında ödeyene teşekkür mahiyetinde ve teşvik edici bir unsur olarak yapılacak yeni düzenlemeyi takdir ile karşılıyor ve gönülden destekliyoruz.” 
 
BURPAS Yönetim Kurulu Başkanı İlker Biliktü:

“Mükelleflerin haklarını güçlendirme konusunda yapılan çalışmaları destekliyoruz. Vergi vermek, devlete karşı en önemli görevlerimizden bir tanesi. Ancak zaman zaman çıkan aflar vergisini zamanında ödeyen mükelleflerin adalet duygusunu zedeledi. Bu düzenleme, borcuna sadık mükelleflerin beklentilerini karşılayacaktır. İş dünyasının sesine kulak verdikleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.” 
 
Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı:

“Uygulama başladığında İş dünyası adına memnuniyet verici bir durum ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bugüne kadar çıkarılan vergi aflarıyla, vergilerini zamanında ödeyen firmalar cezalandırılıyor gibiydi. Konunun yasalaşmasıyla birlikte önemli bir haksızlık ortadan kalkmış olacaktır. Maliye Bakanlığı’na bu kararından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Özellikle indirim oranının bundan sonra vergilerin zamanında ödenmesi için teşvik olacağına inanıyoruz.”
 
ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim Kuzucu: 

“Maliye Bakanı Sayın Naci Ağbal’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı ve iş dünyasını yakından ilgilendiren ‘Vergi Karnesi’ düzenlemesinin oldukça önem arz ettiğini düşünüyorum. Vergi ödemesi konusundaki adaleti daha sağlam temeller üzerine koyan bu yeni uygulamanın, vergisini zamanında ödeyen mükellefler açısından da rahatlatıcı bir etki sağlayacağına inanıyorum.”

DOSABSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Moral:

“Maliye Bakanlığı’nın vergi denetimi konusunda gelecek dönemde hayata geçireceği ‘Vergi Karnesi’ uygulamasının mükellefleri teşvik etme noktasında yararlı olacağını düşünüyoruz. Vergisini zamanında ödemeyi prensip haline getiren mükelleflerin haksızlığa uğramasına mahal vermeyecek şekilde düzenlenen bu uygulama, vergilerin zamanında toplanmasını da sağlayacaktır. İş dünyası olarak devletle mükellef arasındaki bağı kuvvetlendireceğini düşündüğümüz bu olumlu adımı atan Maliye Bakanımız Sayın Naci Ağbal’a teşekkür ediyoruz.”
 
İMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gökçadır:

“Maliye Bakanımızın açıkladığı ‘Karnesi pekiyi olan mükellefe ödül’ başlıklı düzenlemeyi yerinde ve gerekli bir düzenleme olarak nitelendiriyoruz. Vergisini aksatmadan ödeyenlere bir nevi pozitif ayrımcılık yapılacak bu düzenleme zaten uzun bir süredir iş dünyasının talebiydi. Bu düzenleme ile hem mükellef kazanacak, hem de devletimiz gelirini arttıracak. Düzenleme, vergisini ödeyenin ödemeyen karşısında düştüğü haksız durumu da ortadan kaldırırken, vergisini düzenli ödemeyeni de ödemesi konusunda teşvik edecektir. Ayrıca çıkan aflar ile ödeyen aleyhine gelişen adaletsizliğe de bir denge olabilir. Vergiler için geliştirilen bu doğru mantığın SGK ödemelerinde de uygulanması çok yararlı olacaktır. Maliye Bakanımız Naci Ağbal’ın ‘mükellefin zor gününde yanında olacağız’ açıklaması da sıkıntı yaşanan dönemde devletin ‘merak etmeyin biz sizin arkanızdayız’ mesajı vermesi olarak yorumluyoruz. Bu iş dünyasının morali açısından da son derece önemlidir.”
 
İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz:

“Hükümetimiz, üreten, istihdam oluşturan ve devletine sadık bir şekilde vergisi ödeyen iş dünyası temsilcilerinin beklediği adımı nihayetinde attı. Böylece, namusuyla üreten ve devletine vergisini düzenli olarak ödeyen iş adamı, girişimci, esnaf vergiler konusunda rahat bir nefes alacak. Bu adım ayrıca mükelleflerin vergilerini düzenli ödeme konusunda teşvik edici bir özellik taşıyor. Denetim konusunda da üretici kesimin kafasını karıştıran uygulamalar da tarihe karışacak. Bu düzenlemeyi, hayata geçtiği anda Türkiye’de vergi barışını sağlayacak adımların ilki olarak görüyoruz.”
 
İYSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Doğan: 

“Vergi Karnesi olarak düzenlenen aynı zamanda da borcunu zamanında ödeyen mükellefleri ödüllendiren yeni uygulamanın, mevcut sistemdeki aksaklıkları ve haksızlıkları ortadan kaldıracağına inanıyorum. Dürüst mükellefleri ödüllendiren bu düzenlemenin, diğer mükellefler açısından da teşvik edici bir nitelik kazanacağını düşünüyorum.”

KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Toy:

“Sayın Bakanımız Naci Ağbal’ın açıkladığı düzenlemenin iyi niyetli bir adım olduğunu düşünüyoruz. Hükümetin iş dünyasının sesine kulak vermesi sevindirici bir adım. Daha önce çıkan vergi afları nedeniyle vergisini düzenli ödeyen işyerleri haksızlığa uğradıklarını düşünüyordu. Bu düzenlemeyle bu ortadan kalkmış olacak. Ayrıca vergilerin zamanında ödenmesi konusunda bir bilinç oluşacaktır.”

KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü:

“Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın açıklamasından memnun olduk. Böylelikle çıkartılan vergi afları nedeniyle vergisini zamanında ödeyen mükellef ile ödemeyen arasındaki haksızlık ortadan kalkmış olacak. Vergisini aksatmadan ödeyen mükelleflere uygulanacak indirimin de vergilerin zamanında yatırılmasına ilişkin teşvik edici bir unsur olacağına inanıyoruz.”

MÜSİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses: 
“Vergisini düzenli ödeyen mükelleflerin bu şekilde teşvik edilecek olması oldukça güzel bir haber. Bugüne kadar hep vergisini ödemeyenler için gelen af haberlerini okuyorduk ve bu durum bir adaletsizliğe neden oluyordu. Kanaatimce bu gelişme, vergilerin zamanında toplanması noktasında da önemli avantajlar sağlayacaktır. Vergisini zamanında ödeyenler için bu gelişme bir mükâfat olarak görülebilir ve bu mükâfatın geç de olsa verilecek olmasını sevindirici buluyoruz. Bizlerin bu konuda bir takım söylemleri vardı. Ve bu söylemlerin hayata geçecek olması bizleri ayrıca mutlu etti. Uygulamanın hayata geçmesinde katkısı bulunanlara da teşekkür etmek gerekir diye düşünüyorum.”
 
TÜGİAD Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Onur Özkul:

“Karnesi pekiyi olan mükellefe ödül, konusunda atılacak adımları fevkalade olumlu karşılıyoruz. Yapılan her işlemin kayıt altında olması ve geriye dönük olarak incelenmesi çok önemli. Bu, mükelleflerin sadece güncelinin değil geçmiş dönemdeki vergi mükellefiyetlerine karşı sorumluluklarını da ne şekilde yerine getirdiklerinin dönemsel olarak incelenmesi adına önem arz ediyor.  Bunun sonucunda dürüst mükellefe ödül verilmesini de son derece doğru buluyoruz. Aynı zamanda ticaretin en temel kanunlarından biri olan ödül-ceza kıstasının mükellefiyet konusunda da uygulanması gerektiği kanısındayız. Sorumlulukları karşısında doğru bir şekilde davranan mükellefe ödül verilirken, doğru davranmayana da ceza verilmelidir. Ayrıca ticari hayatının iyi dönemlerinde sorumluluklarını layıkıyla yerine getirmiş mükelleflere, zor dönemlerinde devletin destek olması ve sorumluluklarını azaltması da çok doğru bir hamle. Yapılması planlanan bu düzenlemelerde emeği geçenlere teşekkür ediyor, düzenlemelerin bir an önce hayata


Bu haber 1,194 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,872 µs