En Sıcak Konular

Kamu-özel-akademi iş birliğine tam destek

15 Aralık 2016 09:30 tsi
Kamu-özel-akademi iş birliğine tam destek Milli maden kaynakları stratejisi yürütülmesinin önemine dikkat çeken Enerji Bakanı Albayrak, “Tüm akademik camiaya sesleniyorum; her türlü işbirliğini artırmak için elimden geldiğince uğraşacağım” dedi.

Kamu-özel-akademi iş birliğine tam destek

Star 

Milli maden kaynakları stratejisi yürütülmesinin önemine dikkat çeken Enerji Bakanı Albayrak, “Tüm akademik camiaya sesleniyorum; her türlü işbirliğini artırmak için elimden geldiğince uğraşacağım” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat  Albayrak, Türkiye’nin bulunduğu bölgenin dünyadaki petrol ve gaz rezervlerinin yüzde 60’ını barındırdığını, şu anda çok kritik krizlerin döndüğü ve haritaların yeniden şekillenme arifesinde olduğu bir süreçten geçildiğini söyledi. Albayrak, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nda, enerji ve maden alanındaki çalışmalar üzerine düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye olarak enerji ve yerel kaynaklar başta olmak üzere eskisinden çok daha farklı ve milli bir maden kaynakları stratejisi yürütmek zorunda olduklarını belirtti. 

SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Albayrak  “Bu çerçevede yapılabilecek çok fazla kamu-özel-akademi iş birliğine ihtiyaç var. Dünyadaki en iyi örneklerle birlikte kamu-özel-akademi iş birliğiyle ilgili benzer modelleri hızlı bir şekilde hayata geçirecek adımları atmamız lazım. Tüm akademik camiaya sesleniyorum. Her türlü iş birliğini artırmak için elimden geldiğince uğraşacağım. Bürokraside tıkandığınız yerlerde kapı kapı, telefon telefon bürokrasi yürüteceğimi taahhüt ediyorum” dedi.Albayrak, Türkiye’nin madencilikte çok bakir bir noktada olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:  “Yer altı zenginliklerimizin henüz yüzde 30’unu keşfetme noktasındayız. Bunun için bir seferberlik başlattık ciddi bir şekilde... Ulusal Madenlerde Rezerv ve Kaynak Raporlama Sistemi (UMREK) için bir adım attık. İnsan kaynağı noktasında küresel rekabet edebilecek yetişkinlik için iş birliğine ihtiyacımız var. Bu iş birliğini sağlama noktasında yetkin ve yeterli insan kaynağını yetiştirmek için önemli bir sürece doğru ilerliyoruz. Yerli ve yenilenebilir kaynakların değerlendirilmesi noktasında, artık vagon değil lokomotif olma stratejisinin bir parçası olarak, ‘Gelin Ar-Ge’yi, teknolojiyi burada kurun, üretin’ dedik. Gelişmiş teknolojileri hem iç hem bölgesel pazar için üretilmek için düğmeye bastık. Yetişmiş insan kaynağı için her türlü iş birliğine destek veriyoruz... 2030’a kadar olan süreçte üç nükleer santral için yoğun bir insan kaynağı ihtiyacı var.”


Bu haber 1,305 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,796 µs