En Sıcak Konular

Müjdeyi Bakan verdi! Af geliyor...

17 Aralık 2016 11:07 tsi
Müjdeyi Bakan verdi! Af geliyor... Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Sicil affıyla ilgili çalışmalarımızı bitirdik" dedi. Çek veya senetlerini ödeyemeyen, bankalara borcu bulunan firmalara, esnaflara ise yeniden yapılandırma hakkı getirildi.

Müjdeyi Bakan verdi! Af geliyor...

Ülke Haber 

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Sicil affıyla ilgili çalışmalarımızı bitirdik" dedi. Çek veya senetlerini ödeyemeyen, bankalara borcu bulunan firmalara, esnaflara ise yeniden yapılandırma hakkı getirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, sicil affıyla ilgili çalışmaların tamamlanarak Başbakanlığa sunulduğunu  belirterek, "İnşallah 2017 yılı için bir müjde olarak hayata geçmiş olacak."  dedi.
Tüfenkci, AA muhabirine gelecek yıl uygulanacak sicil affı ile ilgili  değerlendirmelerde bulundu.
Bakanlık olarak sicil affıyla ilgili çalışmaları bitirdiklerini dile  getiren Tüfenkci, "Başbakanlığa sunduk. Maliye Bakanlığınca hazırlanan torba yasa  taslağına yetişmek üzere gönderildi. İnşallah bütçe görüşmelerinden sonra ele  alınacak torbada sicil affına yönelik bir yasa da olacak." ifadesini kullandı.
Tüfenkci, yapılan düzenlemeyi banka yöneticileriyle birlikte  hazırladıklarına dikkati çekerek, "İşletmeler borçlarını yapılandırdığında veya  tamamını belirlenen sürede ödediklerinde bu borçlardan doğan sicil kayıtlarının  dikkate alınmaması yönünde bir çalışma yaptık. Çek, senet, kredi kartı veya  bireysel kredilerin ödenmemesiyle oluşan banka kayıtlarının dikkate alınmaması  hususunda bir düzenleme gerçekleştiriyoruz. İnşallah 2017 yılı için bir müjde  olarak hayat geçmiş olacak." diye konuştu.
Özellikle çek veya senetlerini şu veya bu nedenle ödeyemeyen,  bankalara borcu bulunan firmalara yeniden yapılandırma hakkı getirerek  sicillerini temizleme olanağı sağladıklarını anlatan Tüfenkci, "Bankaların  çekingenliğini azaltma adına, bu noktadan sonra verecekleri kredilerden sorumlu  olmamalarını da sağlamış olacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Bakan Tüfenkci, söz konusu düzenlemeyle ticarette beyaz bir sayfa  açtıklarını söyledi.


Bu haber 1,192 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,130 µs