En Sıcak Konular

THY ikram konseptinde önemli değişiklik

30 Aralık 2016 14:17 tsi
THY ikram konseptinde önemli değişiklik Türk Hava Yolları, bu sabahtan itibaren ikramda yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

THY ikram konseptinde önemli değişiklik

Dünya 

Türk Hava Yolları, bu sabahtan itibaren ikramda yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

THY'de dış hat seferlerinde 2-2,5 saatlik uçuşlara kadar ekonomi sınıfındaki soğuk salata ve meze yerine iç hatlardaki gibi yolcu arasında tost olarak bilinen sıcak sandviç uygulaması başlatıldı.

Tüm dünyada havayollarına azalan talep nedeniyle şirketler kemer sıkıyor. Maliyetlerini düşürmek için farklı uygulamalar yapıyor. Geçen yıl sonunda Rus uçağının düşürülmesi, artından ekonomik küçülme derke 15 Temmuz süreciyle birlikte tarihinin en zorlu dönemecinde olan THY, kış sezonuyla birlikte birçok konuda tasarruf tedbirleri uygulamaya başladı. 
THY, geçtiğimiz mayıs ayında ise iç hatlardaki ekonomi ikramlarında kutu servisi kaldırmıştı. Onun yerine yolcularına sıcak sandviç dağıtılırken bu uygulama yolcular tarafından da sevilmişti. Açlığı bastıran, yumuşak hamura sahip peynirli sandviçler artık dış hat seferlerinde de dağıtılmaya başlanacak. Toplam 1,5 saat uçuşlarda sadece sıcak sandviç verilecek.

Sadece sıcak sandviç verilecek hatlar

Soçi, Beyrut, Köstence, Bükreş, Selanik, Karadağ, Atina, Odesa, Dubrovnik, Kherson, Priştina, Üsküp, Tiran, Belgrad, Cluj, Dnipropetrovsk, Kiev, Saraybosna, Sofya ve Varna.

Hem sıcak sandviç hem de kek verilecek hatlar

Astrahan, Budapeşte, Erbil, Hurghada, Ljubljana, Nahçıvan, Prag, Salzburg, Varşova, Bağdat, Batum, Graz, Süleymaniye, Lviv, Napoli, Rostov, Tiflis, Zagrep, Bologna, Kahire, Bakü, Oblasti, Malta, Necef, Şarm el Şeyh, Moskova Vnukovo, Katanya, İskenderiye, Kösice, Minsk, Zaporijya, Stavropol, Vilnius.

Havayolları kemer sıkıyor

Kriz sadece gökyüzünde Türkiye’yi etkilemiyor. Özellikle son iki yıldır pek fazla artamayan yolcu sayısıyla birlikte tüm şirketler kemer sıkıyor. İlk etkilenen alanlardan biri de ikram. Örneğin düşük maliyetli havayollarının çok baskın olduğu İngiltere pazarında yılların British Airways’i ocak ayından itibaren Avrupa uçuşlarında ekonomide ücretsiz ikramı kaldırıyor. Artık yolcular Ryanair, Easyjet’te olduğu gibi ikramı uçakta ücretli satın alacak.


Bu haber 1,202 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,802 µs