En Sıcak Konular

Terör mağdurlarına TOKİ’den 22 bin 361 ev

8 Mayıs 2017 09:31 tsi
Terör mağdurlarına TOKİ’den 22 bin 361 ev TOKİ Başkanı Turan, terörün Güneydoğu’da zarar verdiği konutların inşa ve ihya sürecinin hızla devam ettiğini söyledi. Turan “Yıkılan ve tahrip olan binaların yerine 22 bin 361 konut yapacağız. Bu konutlardan 18 bin 896’sının yapımına ise başladık” dedi.

Terör mağdurlarına TOKİ’den 22 bin 361 ev

Star 

TOKİ Başkanı Turan, terörün Güneydoğu’da zarar verdiği konutların inşa ve ihya sürecinin hızla devam ettiğini söyledi. Turan “Yıkılan ve tahrip olan binaların yerine 22 bin 361 konut yapacağız. Bu konutlardan 18 bin 896’sının yapımına ise başladık” dedi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terör saldırılarında 22 binden fazla ev ya yıkıldı ya da kullanılmaz hale geldi. Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı da (TOKİ) bölgedeki konut ihtiyacına ek olarak terörden zarar gören vatandaşlar için yeni konutlarla birlikte toplam 75 bin konutu projelendirdi. TOKİ Başkanı Ergün Turan, terörde zarar gören vatandaşlar için bu konutlardan yapımına başladığını söyledi. Devam eden inşa ve ihya çalışmaları kapsamında 38 ihale gerçekleştirildiğini belirten Turan “Diyarbakır, Mardin, Şırnak, Hakkari ve ilçelerinde, yıkılan ve tahrip olan binaların yerine 22 bin 361 konut yapacağız. Bu konutlardan 18 bin 896’sının yapımına ise başladık” dedi. 

3 YILDA 60 BİN KONUT

Bölgeye 2002’den bu yana 20 milyar liralık yatırım yaptıklarını ifade eden Turan, bölgede vatandaşların ihtiyacı olan birçok binayı da şu anda inşa ettiklerini belirterek, şöyle konuştu: “Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa, Batman, Erzurum ve Kars’ta yoğun çalışmalarımız bulunuyor. Sosyal donatı alanları ve kamuya dönük uygulamalarımız sürerken, önceliğimiz dar gelir grubundaki vatandaşlarımızı evlerine kavuşturmak. 2016-2019 planlamamız çerçevesinde önümüzdeki üç yılda Doğu ve Güneydoğu’ya yaklaşık 60 bin konut yapma hedefimiz var. Terörden zarar gören şehirlerin yenilenmesi 2019 yılında tamamlanmış olacak.”

EN FAZLA ŞIRNAK’A

TOKİ’nin bugüne kadar Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yürüttüğü çalışmalar kapsamında yaklaşık 75 bin 605 konut projelendirildi. 50 bin konut ile Gaziantep, Diyarbakır ve Şanlıurfa öne çıkarken, Adıyaman, Batman, Kilis, Mardin, Siirt ve Şırnak için 24 bini konutu aşan projeler yapıldı. İnşaatlarının büyük kısmının 2017 sonunda tamamlanması öngörülüyor.

13 YILDA 3.9 MİLYAR TL 

Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetler nedeniyle zarar gören vatandaşların mazarratının karşılanması amacıyla 2004 yılında yürürlüğe giren Terör ve Terörle Mücadeleden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında 13 yılda, toplam 207 bin 726 kişi için 3 milyar 953 milyon 431 bin 934 Türk Lirası ödenek gönderildi. 

Böylece 2016 yılında 23 bin 404 kişi için toplam 295 milyon TL, 2017 yılının ilk 4 ayında ise 10 bin 220 kişi için toplam 222 milyon 446 bin 387 TL ödenek gönderildi. 


Bu haber 1,044 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,135 µs