En Sıcak Konular

En önemli sorun; İşsizlik

25 Nisan 2010 18:07 tsi
En önemli sorun; İşsizlik Yapılan bir araştırmaya göre, ‘’Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorunu nedir?’’ sorusuna, katılımcıların yüzde 32.20’si işsizlik, yüzde 11.71’i terör cevabını verdi.

En önemli sorun; İşsizlik 
Anayurt

    
Yapılan bir araştırmaya göre, ‘’Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorunu nedir?’’ sorusuna, katılımcıların yüzde 32.20’si işsizlik, yüzde 11.71’i terör cevabını verdi. 
 
‘’Riskler ve Beklentiler 2010 İstanbul’’ araştırması, Türkiye’nin çözülmesi gereken en önemli sorununun işsizlik olduğunu ortaya koydu. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezun ve Mensupları Vakfınca, 22 Şubat-12 Mart arasında İstanbul’un 39 ilçesinde 2 bin 76 kişiyle yapılan araştırmanın sonuçları, Vakıf Başkanı ve CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz tarafından açıklandı. Korkmaz, hiçbir zaman siyasi kimliğini akademik araştırmalarına yansıtmadığını, araştırmanın da objektif olduğunu söyledi.

Esfender Korkmaz, araştırmada 'Türkiye'nin çözülmesi gereken en önemli sorunu nedir?' sorusuna, katılımcıların yüzde 32.20'sinin işsizlik, yüzde 14.05'inin ekonomik sorunlar, yüzde 11.71'inin terör, bölücülük, PKK, yüzde 9,85'inin ekonomik kriz, yüzde 9,46'sının da eğitim cevabını verdiğini bildirdi. Halkın, demokratik açılımı ve 'Ergenekon'u sorun olarak görmediğini ifade eden Korkmaz, katılımcıların yüzde 59,96'sının bölücülüğün, yüzde 11,60'ının asker-sivil çatışmasının, yüzde 11,40'ının ise irticanın Türkiye'de bir iç tehdit oluşturduğunu düşündüğünü kaydetti.

Korkmaz, en fazla güvenilen kurumun yüzde 76,5 ile ordu olduğunu, bunu yüzde 60,4 ile emniyet teşkilatı, yüzde 59,8 ile eğitim (ilköğretim ve orta öğretim kurumları), yüzde 18,4 ile TBMM ve yüzde 18,1 ile AB'nin takip ettiğini, en az güvenilen kurumun ise yüzde 13,5 ile medya olduğunu vurguladı. Muhalefet partilerinin, sorunların çözümüne yönelik söylemlerini halka iyi anlatması gerektiğini belirten Korkmaz, muhalefetin ciddi öneriler getirmesi ve halka ulaşacak etkili mesajlar vermesinin şart olduğunu aktardı. -

ARAŞTIRMANIN DİKKAT ÇEKİCİ SONUÇLARI

- Araştırmaya katılanların yüzde 47,5'i son yıllarda Türkiye'nin demokratik yönetilmediğini, yüzde 30,7'si ise demokratik yönetildiğini ifade ederken, katılımcıların yüzde 30,1'i Hükümetin yolsuzluklarla mücadelesini başarılı, yüzde 52,4'ü ise başarısız bulduğunu kaydetti.

Türkiye'nin laik bir devlet olarak varlığını sürdürmesinin çok önemli olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 60,9 iken, düşünmeyenlerin oranı yüzde 26,8'de kaldı. Katılımcıların yüzde 58,7'si Türkiye'de kurumlar arası çatışmanın varlığına inanırken, yüzde 28,9'u kurumlar arası çatışma bulunmadığını ifade etti.

-'ERKEN SEÇİM PROBLEMLERİ ÇÖZER Mİ?'

- Katılımcıların yüzde 45,9'u erken bir seçimin Türkiye'nin birçok problemini çözeceğini, yüzde 31,3'ü ise çözemeyeceğini bildirirken, Tekel işçilerinin eylemleri katılımcıların yüzde 44,2'si tarafından haksız, yüzde 38,8'i tarafından ise haklı bulundu. Muhalefet partilerinin etkin bir siyaset yürütmediğini düşünenlerin oranı yüzde 50,7, yürüttüğünü düşünenlerin oranı ise yüzde 24,2 olurken, katılımcıların yüzde 42,2'si Türkiye'de bir ekonomik krizin varlığına inandığını, yüzde 36,2'si ise inanmadığını kaydetti. Katılımcıların yüzde 38,2'si hükümetin komşu ülkelerle 'sıfır sorun' politikası sonucunda Türkiye'nin uluslararası itibarının arttığını düşünürken, yüzde 37,2'si ise buna katılmadığını ifade etti.

Bu yıl Türkiye'nin genel ekonomik durumunun daha iyi olacağını düşünenlerin oranı yüzde 34,9, düşünmeyenlerin oranı ise yüzde 33 oldu. Araştırmaya katılanların yüzde 68,23'ü herhangi bir kuruma veya kişiye borcu olduğunu, yüzde 31,77'si ise olmadığını belirtti. Katılımcıların yüzde 63,61'i ekonomik kriz nedeniyle önemli bir planını ertelediğini ifade etti.
 
 
 



Bu haber 1,627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,787 µs