En Sıcak Konular

Hükümetin memura zam teklifi belli oldu

14 Ağustos 2017 16:09 tsi
Hükümetin memura zam teklifi belli oldu Hükümet, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ile enflasyon farkı teklifinde bulundu.

Hükümetin memura zam teklifi belli oldu

Dünya 

Hükümet, kamu görevlileri ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarının birinci ve ikinci altı aylık dönemleri için yüzde 3'er zam ile enflasyon farkı teklifinde bulundu.

Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2018 ve 2019 yıllarında yapılacak artışın belirleneceği 4. dönem toplu görüşmeleri kapsamında hükümet zam teklifini sendikalara bugün sundu.

Teklifi açıklamadan önce toplu sözleşmelerde müzakerenin süreceğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Bizlere raporları sundular. Bizler de değerlendirmeyi yaptık. Bugün de genele ilişkin taleplerin değerlendirmesini gerçekleştirdik. 21 Ağustos'a kadar süremiz söz konusu" dedi.

Sarıeroğlu, "1 Ağustos itibariyle yürütürken paydaş olarak yer aldık. Güçlü bir dialog ortaya koyduk. Sürecin bundan sonra da aynı nezakette devam edeceğine inanıyorum" değerlendirmesini yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, memur maaşlarına 2018 ilk 6 ay için yüzde 3 ve ikinci 6 ay için yüzde 3; 2019 için de yüzde 3+3 zam teklifinde bulunduklarını açıkladı.

'Bu teklife kapalıyız'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hükümetin teklifinin taleplerinin çok altında kaldığını ifade etti. Yalçın, bu teklifin 'eski Türkiye'den' kaldığını söyleyerek bu teklife kapalı olduklarını bildirdi.

Memur-Sen'in 3 ayrı teklifi şöyle:

- 2018 yılı için yüzde 10 + yüzde 6, 2019 yılı için de yüzde 10 + yüzde 8 zam.

- 2018 ve 2019 yılında taban aylığa 75'er lira net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına, her iki yılında birinci ve ikinci 6 aylarında yüzde 7'şer zam.

- 2018'den itibaren ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam, 2018 yılı birinci ve ikinci altı ayında yüzde 6'şar zam, 2019 yılında birinci altı ayda yüzde 10, ikinci altı ayda yüzde 8 zam.


Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,072 µs