En Sıcak Konular

Ar-Ge merkezleri bine ulaşacak, verilen destek 2 milyar lirayı aştı

7 Eylül 2017 09:32 tsi
Ar-Ge merkezleri bine ulaşacak, verilen destek 2 milyar lirayı aştı MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Zirvenin açılışında 2016 yılında Ar-Ge faaliyetleri için 7.5 milyar lira harcandığı belirtildi.

Ar-Ge merkezleri bine ulaşacak, verilen destek 2 milyar lirayı aştı

Dünya 

MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi, bu yıl ikinci kez düzenleniyor. Zirvenin açılışında 2016 yılında Ar-Ge faaliyetleri için 7.5 milyar lira harcandığı belirtildi.

Mimar ve Mühendisler Grubu (MMG) tarafından düzenlenen 2. MMG Ar-Ge İnovasyon Zirvesi ve Sergisi’nin açılışı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Davut Kavranoğlu, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve diğer ilgililerin katılımıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinliğe üniversite öğrencisi ve girişimcilerin yanı sıra iş dünyasından da katılım oldu.

Türkiye’de 38 farklı sektörde, 35 ilde toplam 611 Ar-Ge merkezi ve 20 farklı sektörde de 9 ilde olmak üzere 86 tasarım merkezinin faaliyet gösterdiğini belirten Faruk Özlü, “Ar-Ge ve tasarım merkezlerimizin sayısını yıl sonuna kadar bine çıkarmayı hedefliyoruz. Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde yaklaşık 39 bin kişi çalışıyor.

Bu merkezlerde tamamlanan veya devam eden 17 bin adet proje var. 2016 yılında Ar- Ge faaliyetleri için merkezi yönetim bütçesinden 7.5 milyar lira harcandı. Bu harcama, 2015 yılına göre yüzde 22’lik bir artışı ifade ediyor” diye konuştu. Merkezi yönetim bütçesinin yüzde 1.14’ünün Ar-Ge’ye ayrıldığını kaydeden Özlü, “2017 yılında ise merkezi yönetim bütçemizden ayrılan başlangıç ödeneği 8 milyar liranın üzerinde. Ar-Ge faaliyetlerine yönelik vergi indirim ve istisnalarının toplamı 2016 yılında yaklaşık 2 milyar lira. Dolaylı Ar-Ge desteği 2017 yılı için ise 2 milyar lirayı aştı. Tüm bu rakamlar, hükümetimizin Ar-Ge’ye verdiği önemi gösteriyor” ifadelerini kullandı. Özlü, önümüzdeki yıllarda Ar-Ge payını yüzde 2 ila 3 düzeyine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Orta geliri aşmak için inovasyon ticarileştirilmeli'

1 Temmuz’da yürürlüğe giren ‘Üretim Reform Paketi’nin, inovasyonu ve Ar-Ge’yi teşvik edecek düzenlemeler içerdiğini belirten Özlü, bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmelerin sanayici tanımı kapsamına alındıklarını söyledi.

Türkiye’nin orta geliri aşması için yüksek teknolojili ürünleri üretmesi gerektiğini belirten MMG Başkanı Osman Balta, “İnovasyonu ticarileştirmek en büyük sorunlarımızdan biri. Önümüzdeki yıl zirveyi uluslararası alana taşımayı planlıyoruz. Etkinlikteki oturumlarda özellikle KOBİ’lere yer verilecek” dedi.



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,595 µs