En Sıcak Konular

Ekonomi Bakanlığı’ndan Danimarka çıkarması

6 Mart 2018 11:26 tsi
Ekonomi Bakanlığı’ndan Danimarka çıkarması Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da MÜSİAD'ın düzenlediği seminere katılan Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'deki yatırım ve teşvikleri anlattı.

Ekonomi Bakanlığı’ndan Danimarka çıkarması

Dünya 

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da MÜSİAD'ın düzenlediği seminere katılan Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'deki yatırım ve teşvikleri anlattı.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Danimarka şubesinin Ekonomi Bakanlığı iş birliği ile düzenlediği seminerde, Danimarka’daki Türk iş adamlarına Türkiye’deki yatırım imkanları, yatırım ve ihracat teşvikleri anlatıldı.

Başkent Kopenhag’daki Tivoli Hotel’de gerçekleşen seminere, Türkiye’den Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal’ın yanı sıra bakanlığın üst düzey bürokratları Mehmet Yurdal Şahin, Mehmet Ali Kılıçkaya, Fırat Yeltekin ve Kayahan Kaya katılırken, Kopenhag Ticaret Başmüşaviri Emine Şendil de etkinlikte hazır bulundu.

Afrin’de şehit olan Mehmetçikler için saygı duruşuyla başlayan seminerde açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Danimarka Şubesi Başkanı Latif İbişoğlu, davetli iş adamlarına çağrıda bulunarak, teşvik ve hibelerden yararlanmalarını tavsiye etti.

"Önceden faiz olarak ödenen para şimdi teşvik olarak dağıtılıyor"

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kadir Bal ise yaptığı konuşmada, dünyada başka hiçbir ülkenin Türkiye kadar iş adamlarına destek olmadığını belirtti.

Kendilerine destekler için nasıl kaynak oluşturulduğu sorusunun sık sık sorulduğunu kaydeden Bal, bu sorunun cevabının Türkiye’nin önceki yıllarda ödediği faizlerde gizli olduğunu vurguladı.

2000’li yılların başına kadar çok yüksek faizler ödeyen Türkiye’nin borç ödeyen ülke konumundan, borç veren ülke konumuna ulaştığını belirten Bal, daha önce faize ödenen paranın, şimdilerde ise iş adamlarına teşvik ve hibe olarak dağıtıldığını kaydetti.

Seminerde, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü Genel Müdür Vekili Dr. Mehmet Yurdal Şahin, “Türkiye’de yatırımlara uygulanan devlet yardımları”, İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya ise “İhracata yönelik destekler” konularını anlattı.

Yurt dışında yaşayan Türklerin de Türkiye’de şirket kurarak teşvik ve hibelerden yararlanabileceğinin altının çizildiği seminerde, Türkiye’den bir firmanın bayiliğini alacak olan yurt dışındaki Türklerin, bayilik aldığı firmanın Ekonomi Bakanlığı’ndan alacağı desteklerden yararlanabileceği de vurgulandı.

Seminer, MÜSİAD Danimarka şubesi yetkililerinin, etkinliğe katılan Ekonomi Bakanlığı bürokratları adına Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği’ne (Çekud) yaptığı fidan bağışı belgesinin takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.



Bu haber 1,002 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,224 µs