En Sıcak Konular

Gençleri yönetime alacak, İSTİB’i dünyaya açacak

22 Mart 2018 10:19 tsi
Gençleri yönetime alacak, İSTİB’i dünyaya açacak İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) 14 Nisan’da meslek komitesi seçimlerini gerçekleştirecek.

Gençleri yönetime alacak, İSTİB’i dünyaya açacak

Dünya 

İstanbul Ticaret Borsası başkanlığına tekrar adaylığını koyacağını belirten Kopuz, gençlerin oda yönetimde daha fazla yer alması gerektiğini ifade etti. Kopuz, İSTİB'in Türkiye'nin dışında da konuşulmasını hedeflediklerini dile getirdi.

İstanbul Ticaret Borsası (İSTİB) 14 Nisan’da meslek komitesi seçimlerini gerçekleştirecek. Komitesinde seçilmesi halinde mevcut başkan Ali Kopuz tekrar aday olacağını belirtiyor. Daha önce Kopuz’un adı İTO başkanlığına adaylık için de geçmişti. Bugün gelinen noktada bundan vazgeçtiğini belirten Kopuz, İSTİB’de devam edeceğini kaydediyor.

Kopuz, gençlerin işleri devralması gerektiğine inandığını anlatıyor. Bu nedenle yeni dönemde daha fazla gencin işin başında olmasına dikkat edeceğini ifade eden Kopuz, burada başarılı olanları yönetime dahil edebileceklerinin sinyalini veriyor.

Yapılacak çok işin olduğunu söyleyen Kopuz, “Borsalar içinde Türkiye’deki en etkin borsayız. Avrupa ve dünyadaki borsalar içinde kendimize iyi bir yer edinme hedefimiz var. Yeni seçilecek olan arkadaşlarla bu süreci daha çabuk geçireceğimizi düşünüyorum. İyi bir ivme yakalayacağız. Türkiye’nin dışında da İSTİB’ten bahsedilmesini istiyoruz. En büyük destekçimiz TOBB. Oradan aldığımız güçle borsamızı daha ileri götüreceğiz” diyor.

Kopuz, yurtdışıyla ilişkileri geliştirmek için lisanslı depoculukla yurtdışındaki ve yurtiçindeki alıcıları bir araya getirme girişimleri olacağına değiniyor.

Devletle iş dünyası arasında köprüyüz

İSTİB’in başlattıkları kadim tohum projesi de devam ediyor. Hem bakanlık nezdinde hem de Namık Kemal Üniversitesi ile yeni bir protokol yaptıklarını kaydeden Kopuz, bu projeyi daha çok genişletip, daha yaygın hale getirmeyi istediklerini vurguluyor.

Şu an için bir rakibi olmadığını bildiren Kopuz, ama seçim sürecinin sürprizlere açık olduğunu ve her ihtimale hazırlıklı olduklarına dikkat çekiyor.

Odalarla ilgili eleştirilere atfen, odaların kanunların tanıdığı sınırlar çerçevesinde hareket ettiğini söyleyen Kopuz, şöyle devam ediyor: “Devletle iş dünyasının arasında köprü vazifesi görüyoruz. Kanunlarla oda ve borsa üyelerinin istekleri doğrultusunda görüşmeler yapıyoruz. TOBB olarak dernek mantığıyla hareket etmeyip, tüm Türkiye’nin sorunlarına ışık tutuyoruz.”



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,455 µs