En Sıcak Konular

Fitch: Çin ABD'nin vergileriyle başa çıkabilir

23 Mart 2018 16:57 tsi
Fitch: Çin ABD'nin vergileriyle başa çıkabilir “ABD hükümetinin, Çin’den yapılan 50-60 milyar dolarlık ithalata getirmek istediği gümrük vergisinin Çin’in ya da küresel ekonominin üzerinde ciddi bir etki yaratması beklenmiyor"

Fitch: Çin ABD'nin vergileriyle başa çıkabilir

Dünya 

Fitch Ratings'ten yapılan açıklamada, “ABD hükümetinin, Çin’den yapılan 50-60 milyar dolarlık ithalata getirmek istediği gümrük vergisinin Çin’in ya da küresel ekonominin üzerinde ciddi bir etki yaratması beklenmiyor" ifadelerine yer verildi.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD’nin Çin’den yapılan ithalata uygulanan gümrük vergilerini artırmasına rağmen Çin’in mevcut zorluklarla başa çıkabileceğini açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, “ABD hükümetinin, Çin’den yapılan 50-60 milyar dolarlık ithalata getirmek istediği gümrük vergisinin Çin’in yada küresel ekonominin üzerinde ciddi bir etki yaratması beklenmiyor. Son aylarda yavaş yavaş korumacı tedbirlerin artarak ticaret savaşlarına dönüşmesi riski arttı. Fakat şu ana kadar Çin’in ölçülü cevabı, ABD tarafının müzakereye açık görünmesi bu senaryonun önüne geçilebileceğini gösteriyor” değerlendirmelerine yer verildi.

ABD yönetiminin önerdiği vergilerin, Çin’in toplamda ürün ihracatının yaklaşık yüzde 2,5’lik kısmını, toplam Gayri Safi Yurtiçi Hasılası’nın (GSYH) ise yüzde 0,5’lik bölümünü kapsadığı vurgulandı.

Bu yüzden ABD’nin Çin’den yapılan ithalata uygulayacağı gümrük vergilerinin Çin ekonomisi üzerindeki etkisinin oldukça küçük olmasının beklendiği kaydedildi.

Açıklamada ilerleyen dönemde ABD’nin Çin’den yapılan ithalata tüm ürünleri kapsayacak şekilde yeni vergiler uygulama olasılığının ise temel risk olarak görüldüğü kaydedildi.



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,729 µs