En Sıcak Konular

Ticaret savaşlarında yumuşama piyasalara destek oldu

27 Mart 2018 09:46 tsi
Ticaret savaşlarında yumuşama piyasalara destek oldu ABD ve Çin'in yıkıcı ticaret savaşları yaşanmadan uzlaşabileceği ihtimali piyasalara destek oldu. Wall Street ve Asya borsaları sert yükselişler kaydetti.

Ticaret savaşlarında yumuşama piyasalara destek oldu

Dünya 

ABD ve Çin'in yıkıcı ticaret savaşları yaşanmadan uzlaşabileceği ihtimali piyasalara destek oldu. Wall Street ve Asya borsaları sert yükselişler kaydetti.

Asya borsaları, ABD ve Çin arasındaki görüşme haberlerinin zarar verici bir ticaret savaşının önlenebileceği umutlarını canlandırmasıyla sert şekilde yükselirken, dolar ve yendeki yükseliş sınırlandı.

Wall Street'deki yükselişi izleyen Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.7 yükselirken, Çin lokomotif hisseler yüzde 1.2 artış kaydetti.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yaklaşık yüzde 1 prim yaptı. Güney Kore'nin KOSPI endeksi ABD'nin Güney Kore'yi ithal çeliğe getirilen gümrük vergilerinden muaf tutmasının ardından elde ettiği kazanımlarını artırarak yüzde 1.7 yükseldi.

Görüşmelere yakın bir kaynağın verdiği bilgiye göre Beyaz Saray yetkilileri, Çin'den Amerikan malı otomobiller üzerindeki gümrük vergisini düşürmesini, daha fazla ABD yapımı yarı iletken çip satın almasını ve ABD'li şirketlere Çin finans sektörüne daha fazla erişim hakkı vermesini istedi.

Çin Başbakanı Li Keqiang, ticaret görüşmelerini sürdürme ve ABD'li şirketlerin Çin piyasasına erişimi kolaylaştırma taahhüdünde bulundu.

Uzlaşma işaretleri bile Wall Street'in iki buçuk yılın en iyi günlük performansını kaydetmesi ve Dow Jones endeksinin üçüncü büyük artışını kaydetmesi için yeterli oldu. Dow Jones endeksi yüzde 2.84 yükselirken, S&P 500 endeksi yüzde 2.72 arttı.



Bu haber 968 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,725 µs