En Sıcak Konular

Tüfenkci: Büyümeye devam edeceğiz

30 Mart 2018 15:45 tsi
Tüfenkci: Büyümeye devam edeceğiz Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2017 yılı büyüme rakamlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Tüfenkci: Büyümeye devam edeceğiz

Dünya 

Türkiye'nin yüzde 7,4'lük oran ile bütün tahminlerin üzerinde büyüme gerçekleştirdiğini söyleyen Tüfenkci, "2018'de de sağlam, kararlı ve emin adımlarla büyümeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" ifadesini kullandı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2017 yılı büyüme rakamlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Türkiye ekonomisinin 2017'de yüzde 7,4 büyüdüğünü ve bu oranla G-20 ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını kaydeden Tüfenkci, "2018'de de sağlam, kararlı ve emin adımlarla büyümeye devam edeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." değerlendirmesinde bulundu.

Tüfenkci, 2017'nin, ülke ekonomisine ilişkin bir süredir devam eden ve özellikle uluslararası alanda yapılan siyasi yorumları, tüm olumsuz senaryoları yanıltan, tüm dünyanın ekonomiye gıptayla baktığı bir sıçrama yılı olduğuna işaret etti. 

Kredi derecelendirme kuruluşlarının, ekonominin 2017 yılı büyümesine ilişkin tahminlerinin tutmadığını belirten Tüfenkci, şunları kaydetti:

"Kredi derecelendirme kuruluşları yüzde 6,7 veya en fazla yüzde 7 büyüme tahmininde bulunmuştu. IMF ise 2017 yılında Türkiye'nin yüzde 6,3 büyüyeceğini öngörürken, OECD'nin tahmini yüzde 6,9 seviyesinde gerçekleşmişti. Üstelik bu tahminler defalarca yapılan revizyonlardan sonra son dönemde yapılmıştı. Yüzde 7,4'lük büyüme ile bütün bu tahminlerin üzerinde büyüme gerçekleştiren Türkiye, kendisini yatırım yapılabilir ülke olarak görmeyen tüm kredi derecelendirme kuruluşlarının öngörülerinin bir kez daha sorgulanması gerektiğini gösterdi. Ekonomik gerekçelerden yoksun siyasi kararlarla hareket eden bu kuruluşların hiçbir inandırıcılığı kalmamıştır. Kredi notunu kullanarak ilerleyişimizi durdurmaya çalışanlar hüsrana uğramaya devam edecektir."



Bu haber 909 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,794 µs