En Sıcak Konular

Dolar yatay seyre döndü

8 Haziran 2018 10:49 tsi
Dolar yatay seyre döndü Merkez Bankası'nın sürpriz faiz artırım kararı ile 4.45 seviyesine kadar gerileyen, daha sonra 4.48 seviyesine yükselen dolar/TL, haftanın son işlem günü 4.50 civarında yatay seyir izliyor.

Dolar yatay seyre döndü
DÜNYA
Merkez Bankası'nın sürpriz faiz artırım kararı ile 4.45 seviyesine kadar gerileyen, daha sonra 4.48 seviyesine yükselen dolar/TL, haftanın son işlem günü 4.50 civarında yatay seyir izliyor.
TCMB'nin güçlü sıkılaştırma adımlarının ardından dolar/TL 4.50-4.51 civarında seyrini sürdürüyor. Dünkü faiz kararı öncesi 4.58 civarında işlem gören dolar/TL, 4.4560'a kadar geriledikten sonra günü 4.50'nin hemen altında tamamladı. TL'nin dün dolar karşısındaki değer kazancı bir ara yüzde 2'ye yaklaşırken, TL açık ara en çok değer kazanan para birimi oldu.

Kur, bu sabah 4.5160 seviyesini test ederken, saat 09.50 itibariyle 4.4950 seviyesinde yer aldı. Sabah 5.31'in üzerini test eden euro/TL 5.2950 civarında.

Fed ve ECB kararları da önemli
TCMB'nin dünkü adımıyla nisan ayından bu yana yaptığı faiz artışı 500 baz puana ulaşırken, ekonomistler atılan bu adımı TL'yi destekleme, enflasyon ve beklentilerindeki bozulmayı durdurma açısından oldukça olumlu buluyorlar. Ancak para politikasının seçimlerin ardından nasıl bir yön izleyeceğinin TL cinsi varlıkların seyri açısından orta uzun vadede önemli olacağı da vurgulanıyor.

Piyasalar önümüzdeki hafta gerçekleşecek ABD ve Avrupa Merkez Bankası kararlarının önemine dikkat çekerken, bundan sonra piyasalarda izlenecek ve fiyatlanacak gelişmelerin
arasında en belirleyici olanın ise seçim gündemi olarak belirliyorlar.

En önemli belirleyici seçim gündemi
Bir bankanın döviz masası müdürü, "TCMB son dönemde attığı adımlarla para politikasına ilişkin soru işaretlerini ortadan kaldırmış oldu. Bunun etkisini piyasalarda da gördük. Özellikle 10 yıllık tahvil getirilerinin faiz kararıyla 30 baz puan düşmesi uzun vadede adımın değerini ortaya koyuyor. Para politikası açısından güven tesis edildi" dedi ve ekledi: "Bunun ötesinde kredi derecelendirme kuruluşlarının kararı bu iyimserliği azaltıyor. Dün gelişmekte olan ülke para birimlerine yönelik de oldukça kuvvetli değer kayıpları gördük. Yunanistan ile yaşanan süreci de piyasalar AB ile ilişkiler kapsamında takip edecek. Ancak görünen o ki, TCMB kararının ardından piyasalardaki en önemli belirleyici seçim gündemi olacak."


Bu haber 757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,363 µs