En Sıcak Konular

Bursa’da üretilip dünyaya ihraç edilecek

5 Mart 2019 16:07 tsi
Bursa’da üretilip dünyaya ihraç edilecek Renault’nun yeni Clio modeli Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki dünya lansmanıyla eşzamanlı olarak Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda tanıtıldı.

Bursa’da üretilip dünyaya ihraç edilecek

DÜNYA 

Renault Grubu’nun Bursa fabrikalarında seri üretimine başlayacağı Yeni Clio’nun lansmanı Cenevre Otomobil Fuarı’yla eşzamanlı olarak Bursa fabrikasında yapıldı. ‘Otonom, mobil ve bağlantılı’ otomobil konseptiyle tasarlanan yeni Clio, Bursa’dan dünyaya ihraç edilecek.

Renault’nun yeni Clio modeli Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki dünya lansmanıyla eşzamanlı olarak Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda tanıtıldı. Bursa fabrikalarında üretilerek dünyaya ihraç edilecek olan yeni Clio’nun Bursa lansmanında İsviçre’yle canlı bağlantı kurularak Renault CEO’su Thierry Bollore’nin dünya lansmanı da izlendi.

Otonom, mobil ve bağlantılı otomobil konseptiyle tasarlanan yeni Clio için 306 milyon Euro yatırım yapıldı. Bu yatırımın 181 milyon euro’luk kısmı ise yeni modelin üretileceği Oyak Renault Bursa fabrikasına yapıldı. Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, 181 milyon euro’luk yatırımın 125 milyon euro’luk kısmının ise yeni iş olanakları sağlanarak Türkiye’deki 70’ten fazla tedarikçiye yapıldığını söyledi. Yeni Clio’nun 350 kişilik ek istihdam yarattığını belirten Aoun, yeni modelin yerlilik oranının ise yüzde 55-60 aralığında olduğunu, Türk mühendisliğinin gücüyle bu oranı artırmak için çalışacaklarını vurguladı.

Seri üretim Bursa’da başlayacak
1990 yılından bu yana dünyada 15 milyon adetlik satış rakamı ile dünyada en fazla satılan Renault markalı aracın Clio olduğuna işaret eden Antoine Aoun, seri üretime en kısa zamanda başlanacağını duyurdu. Aoun, “2018’de yeni nesil otomobillerin üretimi için sac parça üretim kapasitemizi iki katına çıkaracak yüksek hızlı yeni pres hattı açılışını yaptık. Yeni nesil araçlarda kullanılacak motorların imalatı için yüksek basınçlı alüminyum enjeksiyon tesisi temelini de ekim ayında attık. Alüminyum dökümhane için Bursa’da 100 milyon euro’dan fazla yatırım yapıldı. Yeni Clio Bursa’da üretilip dünyaya ihraç edilecek. Seri üretimi de benzinli ve dizel motor seçenekleri ile kısa bir zaman içinde Bursa fabrikamızda başlayacak” dedi.

“İhracat bizim en önemli silahımız”
Renault’nun yeni otomobil projelerinin Türkiye’de üretilmesini sağlamak ve bu sayede Türkiye’nin sanayisine, ihracatına ve istihdamına daha fazla katkıda bulunmak istediklerine dikkat çeken Aoun, “2018 yılı Türkiye’deki otomotiv pazarı açısından zor bir yıl oldu. Mali krize rağmen Oyak Renault ve Renault Grubu, yatırımlarını bu ülkeye yapmaya devam etti. Bu ülkenin geleceğine olan inançlarını kanıtladılar. Yeni Clio da o kadar mükemmel olacak ki “Made in Bursa” olması sayesinde gücümüz tam. İhracat bizim en önemli silahımız. Bursa Oyak Renault fabrikasında yıllık 378 bin araç üreterek 70’ten fazla ülkeye gönderiyoruz. Yeni Clio modeliyle de Renault’nun hem ihracat hem de Türkiye pazarındaki hacmini koruyacağını düşünüyoruz” değerlendirmesini yaptı. Antoine Aoun, diğer modellerde olduğu gibi yeni Clio’nun da yüzde 80 oranında ihraç edileceğini vurguladı.

Otonom sürüşe öncülük edecek
Bu yıl Renault’nun Türkiye’deki 50’nci yılını kutladıklarını ifade eden Aoun, “2020’den itibaren de hibrit motorları kutluyor olacağız” dedi. Yeni Clio’nun kendi segmentinde ilk olan üst düzey teknolojilerle birlikte üretildiğini dile getiren Antoine Aoun, “Yeni Clio, segmentinde en üst düzey teknolojik özelliklerle gelmiş geçmiş en iyi Clio olarak tasarlandı. Modernliği ve zarafeti ile bir önceki nesillerin DNA’sını taşıyan yeni Clio, hem konfor hem de sürüş kolaylığı sağlayan yeni teknolojileri barındırıyor. İleri teknolojilerle üretilen motorları sayesinde segmentindeki en düşük yakıt tüketimi ve emisyona sahip olan Clio, inovatif sürüş destek sistemleri ile de otonom sürüşe öncelik etmeye hazırlanıyor” diye konuştu.

Antoine Auon’un konuşmasının ardından Endüstriyel Proje Direktörü Gökhan Deniz, yeni Clio ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.


Bu haber 971 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,459 µs