En Sıcak Konular

Dünyanın en pahalısı Cenevre'de satıldı

6 Mart 2019 09:41 tsi
Dünyanın en pahalısı Cenevre'de satıldı Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in kontrolündeki Fransız spor otomobil markası Bugatti, şimdiye kadar yapılmış en pahalı otomobilini Cenevre'de görücüye çıkardı.

Dünyanın en pahalısı Cenevre'de satıldı

DÜNYA 

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in kontrolündeki Fransız spor otomobil markası Bugatti, şimdiye kadar yapılmış en pahalı otomobilini Cenevre'de görücüye çıkardı. La Voiture Noire 19 milyon dolara alıcı buldu.

Otomotiv sektörünün en önemli etkinliklerinden olan 'Cenevre Otomobil Fuarı, dün basına açıldı. 7-17 Mart tarihleri arasında otomobil tutkunu ziyaretçilerini ağırlayacak olan fuarda dünya devi otomotiv markalarının 900'den fazla aracı sergilenecek. Fuarda, 150'den fazla yeni otomobil ilk kez Cenevre'de boy gösterecek. Elektrikli ve hibrit araçların ön plana çıktığı fuara, bu yıl otomobil tutkunu 660 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Alman otomobil üreticisi Volkswagen'in kontrolündeki Fransız spor otomobil markası Bugatti, şimdiye kadar yapılmış en pahalı otomobilini Cenevre'de görücüye çıkardı. Bugatti'nin 110'un yıldönümü için tasarlanan aracın fiyatının 16.7 milyon euro (19 milyon dolar) olduğu açıklandı. 'La Voiture Noire' isimli modelden sadece bir tane üretildi. 8 litre motor hacmine sahip araç, 16 silindirli ve 1500 beygir gücünde. Aracı kimin satın aldığı açıklanmazken, sektörden gelen haberler Volkswagen Grubu eski başkanı Ferdinand Piech'in aracı, otomobil koleksiyonuna kattığı yönünde. Bugatti, arabanın sadece dört tane üretilen Jean Bugatti'nin Type 57 SC Atlantic'in modelinin "modern bir yorumu' olduğunu belirtiyor.

Bursalı Clio vitrine çıktı!

Fuarın Türkiye açısından en önemli modeli ise Renault'un Bursa fabrikasında ürettiği 5'inci nesil Clio oldu. 2013'ten günümüze Avrupa'da sınıfının en çok satan modeli unvanını koruyan Clio'nun ilk kez Türkiye'de üretilen hibrit versiyonu büyük ilgi gördü. Renault Avrasya Bölgesi Kıdemli Başkan Yardımcısı Nicolas Maure, Türk basın mensuplarına yeni hibrit Clio ve Türkiye otomotiv pazarı hakkında açıklamalarda bulundu. Yeni hibrit Clio için Türkiye'de 306 milyon euro yatırım yapacaklarını söyleyen Maure "Türkiye bizim için çok önemli ve kritik bir pazar. Satış rakamlarımızdan çok memnunuz. Dolayısıyla büyük bir yatırım kararı aldık. 5. Nesil Clio için 306 milyon euro yatırım yapacağız. Ayrıca hibrit motor için de ayrı bir yatırım yapacağız. Yeni Clio'nun tüm versiyonları Türkiye'de üretilecek. Bursa'da üretilen hibrit motor Megane ve Captur modellerimizde de kullanılacak" dedi.

Yeni Clio'da yerlilik oranının 4'üncü nesildeki gibi yüzde yüzde 50 ila 60 oranında olacağını söyleyen Maure "Türkiye'deki tedarikçilerle çalışmaktan çok memnunuz, diğer fabrikalarda üretim başlaması durumunda ana tedarik yerimiz Türkiye olacak" açıklaması yaptı. Maure "Renault olarak dizel ve benzinli motorlarda üretimimize devam edeceğiz. Hibrit versiyon dışında Clio'da yüzde 100 elektrikli versiyon olmayacak" diye konuştu.

Başarılı satış grafiğimiz sürecek

Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş ise yaptığı açıklamada "Avrupa'da ve Türkiye'de segment lideri markanın ikon modeli Yeni Clio'yu büyük bir heyecanla karşılıyoruz. Daha modern ve çarpıcı dış tasarımının yanı sıra iç mekanda ilk bakışta fark edilen kalite ve B segmentinde ilk kez Clio'da kullanılacak bir üst segmente ait teknolojik donanımları ile Yeni Clio, öncü olmaya devam ediyor. Yeni Clio ile birlikte ürün gamına, sınıfında en iyi değerlere sahip yeni nesil üç farklı benzinli motor ekleniyor. Yeni Clio'nun global pazarlarda olduğu gibi Türkiye pazarında da başarılı satış grafiğini sürdüreceğinden hiç şüphemiz yok. Clio'ların en iyisi beşinci nesil Clio yine müşterilerin gönlünü fethedecek" dedi.

Otomobilciler en son yeniliklerini sergiledi

Fuarın en çok yenilik sergileyecek markalarından Mercedes, CLA Shooting Brake dışında ilk kez Concept EQV modelini ve yenilenen GLC'yi otomobil tutkunlarının beğenisine sunuyor. Formula E Show Car ve smart forease+ gibi modellerin yanı sıra yeni V-Serisi'nin de ilk gösterimi de bu fuarda yapılıyor.

BORUSAN OTOMOTİV'İN Türkiye distribütörü olduğu BMW, fuarda en yeni elektrikli modellerini, lüks segmentteki amiral gemisi Yeni BMW 7 Serisi'ni ve meteor taşından üretilen parçalara sahip BMW Individual M850i Night Sky'ı otomobil severlere tanıtıyor.

TOYOTA ise fuarda efsane modeli Corolla'nın iki yeni versiyonunu ilk kez beğenilere sunuyor. Toyota, Corolla GR Sport ve Corolla Trek adli spor versiyonlarla ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. Toyota Cenevre'de ayrıca GR Supra, GR Supra GT4 konsepti, AWD-i teknolojisine sahip Prius ve yeni Aygo'nun iki özel versiyonunu da sergileyecek.

BU YIL 100. YAŞINI kutlayan Fransız üretici Citroen, buna gönderme yapan Ami One Concept aracını ilk kez fuarda sergiliyor. Bu Citroen AMI ONE, fuarda büyük bir üretici tarafından ortaya çıkarılan en yavaş konsept ve kesinlikle en küçüklerinden biri unvanını da kazanacak.2.5 metre uzunluğundaki araç 60-70 km menzil sunuyor.

FUARIN ÖNEMLİ yeniliklerinden biri de Peugeot'un tümüyle yenilediği başarılı modeli 208 oldu. Modelin tarihinde ilk kez tümüyle elektrikli versiyonu da fuarda tanıtılıyor. 340 km'lik menzile sahip elektrikli 208, bu alanda önemli bir boşluğu dolduracak.

FİAT EGEA'NIN Avrupa pazarında Tipo ismiyle satışa sunulan en sportif versiyonu 89'uncu fuarda sergileniyor. Egea Sport, daha dinamik görünüme sahip olan tamponları, 18 inçlik jantları, detaylarda kullanılan siyah kontrast renkleri ve yine siyah tonlarla bezenen iç mekânıyla ön plana çıkıyor. Bursa'daki Tofaş fabrikasında üretilerek Avrupa pazarlarına ihraç edilecek olan otomobil, en dinamik Egea modeli olarak iddiasını ortaya koyuyor. Yeni versiyonun Türkiye satışı da mart itibarıyla başlıyor.

FERRARİ F8 TRİBUTO, şimdiye kadarki en güçlü sekiz silindirli Ferrari modeli olarak fuarda yerini alıyor. Ortadan motorlu, 3.9 litrelik çift turbo V8 motor 720 beygir güç, 770 Nm gibi maksimum tork üretiyor. 



Bu haber 1,375 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,741 µs