En Sıcak Konular

Londra ve Paris'in orta yeri İstanbul

13 Mart 2019 08:10 tsi
Londra ve Paris'in orta yeri İstanbul Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul projeleri dünyanın "en prestijli gayrimenkul fuarı" MIPIM'de 100 ülkeden 26 bin gayrimenkul profesyoneline tanıtılıyor.

Londra ve Paris'in orta yeri İstanbul

DÜNYA 

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul projeleri dünyanın "en prestijli gayrimenkul fuarı" MIPIM'de 100 ülkeden 26 bin gayrimenkul profesyoneline tanıtılıyor. 

Türkiye'nin önde gelen gayrimenkul projeleri dünyanın 'en prestijli gayrimenkul fuarı' MIPIM'de 100 ülkeden 26 bin gayrimenkul profesyoneline tanıtılıyor. 'Engaging the Future (Geleceği Etkilemek)' temasıyla dün kapılarını açan fuarda İstanbul Ticaret Odası (İTO), Cannes'ın en popüler sahil şeridine 685 metrekarelik 'İstanbul Çadırı' kurdu. İTO Başkanı Avdagiç, "Çadırımız bu yıl da Londra ve Paris çadırlarının ortasında. Bu çadırı güzel ülkemize, güzel şehrimize ve gayrimenkul sektörümüze adıyoruz. Yalnız kalmasın diye" dedi. MIPIM'e dünyanın en büyük 100 gayrimenkul yatırımcısının 40'ı, en büyük 100 büyük fon yöneticisinin 80'i katılıyor.

30'uncu yılını kutlayan MIPIM'de gayrimenkul endüstrisinin sonraki 30 yılı tartışılıyor. Giriş bileti ücretinin bu yıl vergiler hariç 2.050 euro olduğu MIPIM 2019'a, 26 binden fazla ziyaretçi bekleniyor. Ayrıca 5 bin 400'den fazla yatırımcı da fuara gelmiş bulunuyor.

"MIPIM'den İstanbul geçti"

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, Paris ve Londra çadırlarının arasında bulunan İstanbul Çadırı'nın dünya gayrimenkul sektörünün buluşma noktası olduğunu kaydetti. Avdagiç, "MIPIM'den 'İstanbul' geçti… İstanbul Çadırı MIPIM'de bu yıl da Londra ve Paris çadırlarının arasında. Londra ve Paris'in orta yeri İstanbul'dur" ifadesini kullandı. Avdagiç, "MIPIM 2019'un teması da gösteriyor ki, dijital çağda gayrimenkul endüstrisinin gelir akışı da çok hızlı şekilde dönüşüyor. Şirketler ve yatırımcılar, gayrimenkule bir yatırım ve servis değeri olarak yaklaşıyor" dedi.

İstanbul Çadırı'nın sahilin dört görkemli çadırından biri olarak beşinci kez kurulduğunu hatırlatan Avdagiç, "Net bir şekilde görüyoruz ki 2019'da yabancıya konut satışı sektörü hareketlenecek. Biz de bu amaçla fuarlarda Türk gayrimenkul sektörünün uluslararası yatırımcılarla, İstanbul çadırının gölgesinde etkin bir network kurmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Böylece 8.500 yıllık İstanbul markasının sektöre sunduğu eşsiz imkanların tanınmasına aracılık ediyoruz" diye konuştu.

Nuri Bilge Ceylan benzetmesi

Nuri Bilge Ceylan'ın 2008 Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü alırken yaptığı konuşmaya atıfta bulunan Avdagiç, şöyle konuştu: "Hemen şu arkamızda bulunan Festival Sarayı'nda ünlü Cannes Film Festivali düzenleniyor. Burada ödül alan Nuri Bilge Ceylan Festival Sarayı'nın salonunda şöyle seslenmişti: 'Bu ödülü tutkuyla sevdiğim, yalnız ve güzel ülkeme adıyorum...' Biz de İTO olarak bu İstanbul Çadırını, güzel ülkemize ve güzel şehrimize, gayrimenkul sektörümüze adıyoruz. Yalnız kalmasın, güzellikleri tüm dünyayla paylaşılsın diye…"

Vatandaşlık müracaat özel ortak ofisi

İstanbul'da yabancılara satılan konut sayısının 15 bine yaklaştığına değinen İTO Başkanı Avdagiç, bu rekorda geçtiğimiz yıl şartları güçlendirilen "Yatırımcı Vatandaşlık Programı"nın önemli etkisi bulunduğunu kaydetti. Avdagiç, sözlerini şöyle sürdürdü: "İTO olarak elimizi taşın altına koyduk. Yabancı Yatırımcılar Vatandaşlık Müracaat Özel Ortak Ofisi, İstanbul'da İTO'nun Eminönü Merkez Binası'nda açıldı. Böylece yatırım yoluyla Türk vatandaşı olmak isteyen yabancıların müracaatlarının tek noktadan takip edilmesini sağladık. İnanıyorum ki, Türkiye, gayrimenkul sektörüne yatırım yapmak isteyenler için verimli ve kârlı bir ülke olacaktır. "

İstanbul Çadırı'nda güçbirliği

İstanbul Çadırı'nın dinamik atmosferinde 10 firma ve kurum stand bazında yer alarak, projelerini dünya ile paylaşıyor. Bu kurum ve firmalar şunlar: "Emlak Konut, Gülan Otomotiv, I CAN BUY Uluslararası Gayrimenkul Yatırım AŞ, IGA, İstanbul İmar İnşaat AŞ, İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Kalyon İnşaat, Oral Mimarlık, Rem Mimarlık, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği. Ayrıca 11 firma da ikili görüşme platformunda yer alıyor. MIPIM Fuarı, 15 Mart Cuma gününe kadar açık olacak.

Rakamlarla MIPIM 2019

● 26 bin kişi ziyaret ediyor.
● 100 ülkeden 5 bin 400 yatırım ve finans şirketi temsilcisi fuarda.
● Dünyanın en büyük 100 gayrimenkul yatırımcısının 40'ı, 100 fon yöneticisinin 80'i katılıyor.
● Türkiye'den 206 kurum ve kuruluş MIPIM'de temsil ediliyor.


Bu haber 1,254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,671 µs