En Sıcak Konular

Boeing çalışıyor, AB sonuçları beklemekte kararlı

20 Mart 2019 08:20 tsi
Boeing çalışıyor, AB sonuçları beklemekte kararlı Boeing CEO'su, 737 Max uçuşlarının durdurulmasının havayolu şirketlerini zorladığının farkında olduklarını, kısa sürede yazılım güncellemesini çıkaracaklarını söyledi.

Boeing çalışıyor, AB sonuçları beklemekte kararlı

DÜNYA 

Boeing CEO'su, 737 Max uçuşlarının durdurulmasının havayolu şirketlerini zorladığının farkında olduklarını, kısa sürede yazılım güncellemesini çıkaracaklarını söyledi. EASA CEO'su ise tüm yanıtları elde edene kadar bu uçakların uçmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

737 Max 8 tipi iki uçağı birkaç ay arayla benzer şekilde düşen Boeing'in Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Dennis Muilenburg, üzerinde çalıştıkları yazılım güncellemesi ve pilot eğitim programını kısa sürede açıklayacaklarını söyledi.

Konuya ilişkin açıklamasında Muilenburg, şöyle konuştu:

"Etiyopya Havayolları'nın 302 sefer sayılı ve Lion Air'in 610 sefer sayılı uçuşlarındaki trajik kayıplar, hepimizi çok derinden etkiledi. Halen devam eden soruşturmaya destek verirken, hem kaza ile ilgili gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak, hem de gelecekte bu tür trajedileri önlemek için tüm havayolu şirketleri, uluslararası kurumlar ve yetkililer ile yakın işbirliği içinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Lion Air 610 sefer sayılı uçak kazasından elde edilen bilgilere dayanarak ve yakın zamanda yaşadığımız Etiyopya Havayolları 302 sefer sayılı uçak kazası sonrasındaki soruşturmalar ışığında, 737 Max'ın uçuş emniyetinin tam olduğunu teminen gereken tüm adımları atıyoruz. 737 Max uçuşlarının durdurulmasının havayolu şirketleri ve yolcular için yarattığı yük ve zorlukların farkındayız ve bunu büyük üzüntüyle karşılıyoruz.

Etiyopya Havayolları kazası ile ilgili olarak, kokpit ses ve uçuş veri kayıt cihazlarından elde edilen bilgiyi incelemek ve değerlendirmek üzere yürütülen geniş kapsamlı çalışmalar hızla devam etmektedir. Ekibimiz, ilk günden bu yana soruşturmayı desteklemek ve teknik uzmanlık sağlamak üzere sahada görev yapmaktadır. Üzerinde çalışmakta olduğumuz 737 Max yazılım güncellemesi ve pilot eğitim programını çok yakında açıklayacağız."

"Çok derinlemesine inceleyeceğiz"
Bu arada Avrupa Birliği Havacılık Güvenlik Ajansı (EASA) CEO'su Patrick Ky ise, söz konusu uçakların uçuşuna yeniden izin vermeden önce Boeing tarafından yapılacak yazılım güncellemesini "çok derinlemesine" inceleyeceklerini bildirdi.

Ky, Avrupa Parlamentosu Ulaştırma Komitesi'nde yaptığı konuşmada, "Size garanti ederim ki, tüm sorularımıza kabul edilebilir yanıtlar bulana kadar bu uçakların uçmalarına izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.


Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,966 µs