En Sıcak Konular

KOBİ'lere alışveriş platformu

20 Mart 2019 08:21 tsi
KOBİ'lere alışveriş platformu Finansal Kurumlar Birliği, KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için Ticaret Zinciri Finansman Sistemi dijital platformu kurdu.

KOBİ'lere alışveriş platformu

DÜNYA 

Finansal Kurumlar Birliği, KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için Ticaret Zinciri Finansman Sistemi dijital platformu kurdu.

Finansal Kurumlar Birliği, faktoringte pazar yeri benzeri dijital bir uygulama hazırladı. Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) finansmana erişimini kolaylaştırmak için iki yıl sürede hazırlanan platformda tüm faktoring firmaları bir uygulama üzerinden teklif verebilecek. Faturasını yükleyen firmalar tüm faktoring firmalarının tekliflerini alabildiği için maliyet avantajı sağlayacak. Platformun ilk işlemi TEB Faktoring ile Balorman şirketi arasında gerçekleşti. TEB Faktoring, Balorman Şirketi’nin tedarikçisi Kurtuluş Palet’in alacağı için Ticaret Zinciri Finansman Sistemi’nin dijital platformu üzerinden finansman sağladı.

Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekili ve TEB Faktoring Genel Müdürü Çağatay Baydar, “Finansal Kurumlar Birliği (FKB) olarak, uygulama sayesinde 150 milyar TL olan faktoring büyüklüğüne ilave 40 milyar lira daha hacim ekleyeceğimi düşünüyoruz. Bu yüzde 25’lik bir artış anlamına geliyor. Bu projeye memleket meselesi olarak bakıyoruz. Çünkü özellikle nakit sıkışıklığının yaşandığı bu dönemde KOBİ’lerin finansmana erişimini önemsiyoruz” dedi.

Balorman Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Başkan Yardımcısı Bahadır Balkır ise şunları söyledi: “Sanayide dijital dönüşümü, dijital teknolojilerin kullanılması yoluyla değer zincirindeki tüm aktörlerin birbirileri ile gerçek zamanlı ve sürekli entegrasyonu olarak tarif ediyoruz. Ülkemizin hem küresel rekabetçiliğini koruması ve artırması, hem de üretimde yüksek katma değeri ve yüksek verimliliği yakalaması için teknoloji tabanlı dönüşümü ekonominin merkezine koymamız şart. KOBİler ise ülke ekonomimizin en önemli kaldıraçları. Bu nedenle finansman çözümlemelerinde nakit akışlarını çözen bu dijital platformun çok önemli bir değer yaratacağına inanıyorum.”

212 milyar dolarlık hacim

Ticaret Zinciri Finansman Sistemi, tüm dünyada şimdiden 212 milyar dolar iş hacmine ulaşmış durumda. Bazı Avrupa ülkelerinde tedarik zinciri finansman cirosu geleneksel faktoring cirosunun bile üzerine çıktı. Uluslararası danışmanlık şirketi Mc-Kinsey raporuna göre, önümüzdeki 10 yıl içinde bu hacim 20 trilyon dolara ulaşacak.

Bu sistemin KOBİ’lere en önemli faydası ise alıcıların kredibilitesi ile finansman kaynaklarına ulaşabilecek olmaları. Bu onların katlanmak zorunda kaldıkları yüksek finansman maliyetini düşürecek. Ayrıca, KOBİ’ler finansmana ulaşmak için teminat yaratmak zorunda kalmayacak. Bilanço aktiflerindeki ticari alacaklarını alıcıların garanti vermesinden dolayı finansmana çevirebilerek, öz kaynak gibi kullanabilecek. Erken finansman istemeyen ama ticaretinin güvende olduğunu bilmek isteyen KOBİ’lere garanti ve tahsilat hizmeti bu sistem üzerinden sağlanabilecek.


Bu haber 962 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,333 µs