En Sıcak Konular

'İstanbul Airport' yolcuya rehberlik edecek!

20 Mart 2019 08:25 tsi
'İstanbul Airport' yolcuya rehberlik edecek! İstanbul Havalimanında yolcunun rahatlıkla uçağa binebilmesi için ‘İstanbul Airport’ uygulaması yardımcı olacak. Bu arada İGA PASS adı verilen kart ile 4 farklı yolcu tipine göre özel hizmetler oluşturuldu.

'İstanbul Airport' yolcuya rehberlik edecek!

DÜNYA 

İstanbul Havalimanında yolcunun rahatlıkla uçağa binebilmesi için ‘İstanbul Airport’ uygulaması yardımcı olacak. Bu arada İGA PASS adı verilen kart ile 4 farklı yolcu tipine göre özel hizmetler oluşturuldu.

İstanbul Havalimanı 7 Nisan'da tam operasyonel olarak faaliyete başlıyor. Yıllık 200 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Havalimanı kapılarını açacağı ilk günlerde yolcuların bir hengame yaşamaması için de hazırlıklar tam gaz devam ediyor. Bu anlamda havalimanından uçacak yolcuya, ‘İstanbul Airport’ mobil uygulaması ve twitter yolcuya evden çıkmadan rehberlik yapacak. Yüzde yüz yerli ve milli kaynaklar ile kurulan İGA Bilişim şirketi tarafından geliştirilen “İstanbul Airport” mobil uygulamasını akıllı telefonuna indirildiğin andan itibaren, evden uçağın kapısına gidene kadar yolcuya yardımcı olacak. Yolcunun uçağı kaçırmaması için trafik durumu, kaç saatte havalimanında olacağı, havalimanına ulaştıktan sonra uçuş takibi konularda yardım edecek olan uygulama; yiyecek, içecek, alışveriş alınlarına ve ulaşım seçenekleri sunuyor. Mobil uygulama App Store ve Google Play üzerinden indirilebiliyor.

Yapay zeka ve son teknoloji kullanıldı

İstanbul Havalimanında İGA PASS uygulaması ve ‘İstanbul Airport’ mobil uygulamasının tanıtımının yapıldığı basın toplantısında konuşan İGA Bilişim Genel Müdürü Ersin İnankul, İstanbul Havalimanı’nın son teknolojilerle donatıldığını açıklarken, yolcuların havalimanında tüm işlemlerini kendilerinin halledebileceği bir sisteme sahip olduğunu ifade etti.
İnankul, yapay zeka ve son teknoloji sayesinde havalimanın her noktasında yolcularına sunulan hizmetin en kolaya indirgendiğini belirtildi. İnankul, akıllı telefonlardan indirilebilecek bu uygulama sayesinde yolcuların tüm uçuş detaylarına cep telefonlarından erişebileceğini bu uygulamanın bir çok yenilik ve kolaylık sağladığını ifade etti.

Twitter’dan uçuş takibi

İstanbul Havalimanı’nda yolcuların hizmetine sunulan bir diğer ilklerden olan farklı uygulama ise uçuş bilgilerinin direk olarak Twitter’dan paylaşılabilmesi olacak. Yolcunun sosyal paylaşım sitesi olan Twitter’a girdikten sonra @ISTflight hesabını metionlayarak direk uçuşu hakkında bilgi alabileceği açıklandı. Dünyada ilk olan bu uygulama için İGA ve Twitter birlikte bir platform oluştururken, hesabı metionlayan yolcular bu platform sayesinde uçuş bilgilerine Twitter üzerinden de ulaşabilecek. Twitter ile yapılan çalışmanın bir ilk olduğunu belirten Ersin İnankul, bu yeni sistemle yolcuların sadece twitter üzerinden de havalimanında en çok merak edilen uçuş bilgilerine kolay bir şekilde ulaşacağını açıkladı.

İGA PASS ile lounge kullanımı

Bu arada, İstanbul Havalimanı’nda İGA, yolcularına ayrıcalıklı, konforlu ve keyifli bir seyahat deneyimi sunmak için İGA PASS, adı verilen üyelik programı başlattı. İGA PASS programının en önemli hizmet ayrıcalığı ise İGA Lounge olacak. İGA Pass ile lounge kullanımından hızlı geçişe, öncelikli check-in ve otoparka kadar pek çok hizmet sunulacak. İGA Pass ile; çocuklu aileler, iş insanları, tatilciler ve keyfine düşkün yolcular olmak üzere 4 kategoriye ayrılan yolcular için çeşitli hizmetler oluşturuldu.

İGA Pass programının öne çıktığı hizmetlerden biri 'İGA Lounge' olacak. İGA'nın kendi finansmanı ile yaptığı ve yiyecek içecek hizmetlerinin BTA tarafından sunulacağı 4 bin 400 metrekare lounge alanı, dünyanın da en büyük bağımsız lounge alanı konumunda. Havalimanında ayrıca THY'nin iki adet lounge'ı bulunurken, üçüncü bir konsept için de çalışmaları sürüyor. İç hatlar bölümünde ise CIP Lounge hizmet veriyor.

3 kategori var

Üyelikler yolcu profilleri düşünülerek İGA PASS Plus 299 euro, İGA PASS Extra 399 euro ve İGA PASS Premium 799 euro olmak üzere 3 farklı kategoride sunuluyor ve satın alımlar yıllık olarak yapılabiliyor. Tamamen dijital bir uygulama olarak tasarlanan İGA PASS'ı akıllı cep telefonlarına indirerek kullanmak mümkün olacak.

İGA Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Mert Başar’da bu uygulama için önce yolcularla konuşulduğunu ve yolcuların isteklerine konforlarına yönelik olarak projelendirildiğini vurguladı. Başar, yolcunun havalimanında rahatlığını saylayabilecek bütün detaylara özen gösterildiğini ifade ederken, İGA PASS programının uzun süren kapsamlı bir çalışma sonrasında bir çok ilki içinde barındıracak şekilde ortaya çıkarıldığını belirtti.

“Hazırız, 7 Nisan’ı bekliyoruz”

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü H. Kadri Samsunlu, İGA PASS üyelik programı ve akıllı telefon uygulamasının önemine dikkat çekerek, “Bir eşiği daha geçiyoruz. Açılışa sayılı günler kaldı. Yarından itibaren kara tarafında yer alan kısmı hava tarafına çeviriyoruz. 3500 metre kare alan var. Hem havayolu, hem kurumsal ortaklara hem de zamanını lounge’ta geçirmek isteyenlere bir imkan veriliyor. İstanbul Havalimanı yolcular için çok önemli bir kapı. Yolcularımız bu farkı görecek. Hazırlıklarımızı tamamladık, 7 Nisan’ı bekliyoruz" dedi.


Bu haber 991 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,412 µs