En Sıcak Konular

Güney Afrikalı iki tekstil devinden Türk şirketlere yatırım daveti

20 Mart 2019 10:05 tsi
Güney Afrikalı iki tekstil devinden Türk şirketlere yatırım daveti Nisan ayında İstanbul'a bir ziyaret yapacak olan InvestSA heyeti, Güney Afrikalı ev tekstil şirketi Sheraton Textiles ve bölgenin önde gelen erkek giyim markalarından biri için Türk firmaları ile ortaklık olanaklarını araştıracak.

Güney Afrikalı iki tekstil devinden Türk şirketlere yatırım daveti

DÜNYA 

Nisan ayında İstanbul'a bir ziyaret yapacak olan InvestSA heyeti, Güney Afrikalı ev tekstil şirketi Sheraton Textiles ve bölgenin önde gelen erkek giyim markalarından biri için Türk firmaları ile ortaklık olanaklarını araştıracak.

Türkiye Pretoria Büyükelçiliği ile iletişime geçen Güney Afrika Cumhuriyeti bünyesindeki Yatırım Ofisi (InvestSA), iki büyük yatırım projesi için Türk yatırımcılarla ile işbirliği yapmak istediğini duyurdu.

Yaklaşık yüz yıllık geçmişiyle bölgenin önde gelen ev tekstil şirketi Sheraton Textiles’e ortak aranırken, yine bölgenin önde gelen erkek giyim markalarından birinin en büyük fabrikası da satışa çıkarılıyor. Nisan ayında İstanbul'a bir ziyaret yapacak olan InvestSA heyeti, üst kalitede üretimi olan Türk firmaları ile ortaklık olanaklarını araştıracak. Ayrıca dünya standartlarında üretim yapan ev tekstili firmalarının fabrikalarını ziyaret edecek olan heyet, üretim teknolojileri hakkında bilgi alacak.

Ticaret Bakanlığı, geçen hafta tüm ilgili kuruluşlara bir yazı göndererek iki yatırım hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Yatırım davetlerinden biri bölgenin alanında önemli firmalarından biri olan Sheraton Textiles’in ortaklık (joint venture) arayışı olarak açıklandı. InvestSA yönlendirmesi ile Türkiye Pretoria Büyükelçiliği ile temasa geçen şirketin Genel Müdürü Saleem Mowzer, ev tekstili sektöründe üst segmente yönelik üretim yapan şirketleriyle ortaklık arayışında olduklarını ifade etti. Bu kapsamda nisan ayında İstanbul'a bir ziyaret planladığını ve üst kalitede üretimi olan Türk firmalarıyla ortaklık olanaklarını araştırmak ve son teknoloji ile dünya standartlarında üretim yapan ev tekstili firmalarının fabrikalarını ziyaret ederek üretim teknolojileri hakkında bilgi almak istedikleri ifade edildi.

Sheraton Textiles, 99 yıllık geçmişe sahip. Şirket, 8 yıl önce girdiği finansal darboğazdan Ekonomik Kalkınma Bakanına bağlı Endüstriyel Kalkınma Şirketinin (Industrial Development Corporation-IDC) finansmanı ile kurtulmuş ve süreç içinde hisselerinin tamamını IDC devralmıştı. Mevcut durumda IDC şirket yöneticilerini atıyor, ancak yönetim günlük operasyonlarında bağımsız hareket ediyor. 2017’de Genel Müdür olarak atanan Saleem Mowzer geçmişte Cape Town Belediye Başkan Yardımcılığı ve elektrik dağıtımı alanlarında kamuda üst düzey görevlerde bulundu. IDC firmadaki hisselerinin bir bölümünü devretmek istediğinden, yönetimden ortaklık arayışına girmesini talep etti.

Şirket, "Sheraton Textiles" markası altında Güney Afrika Cumhuriyeti'nin (GAC') @home, Macro, Game, Massmart, Edcon (Edgards), Truworths, Loads of Living gibi önde gelen perakende zincirleri ile Sun International ve Protea Marriott gibi konaklama-otel sektöründeki zincir firmalara ürünlerini pazarlıyor. Firma ürünleri, @home mağaza zincirlerinde "Gavin Rajah designs" altında satılıyor. Üretimin yüzde 85'i iç piyasaya yönelik.Ürünlerin yüzde 55'i perakende, yüzde 45'i konaklama-otelcilik kanalından satılıyor. Firmanın Massmart, Sun International, Thogo Sun gibi tedarikçileri üzerinden Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (South African Development Community-SADC) ve konaklama sektöründe faaliyet gösteren Sweet Dreams üzerinden Namibia pazarlarına da erişimi ve Sahra-altı Afrika'ya ihracatın artırılmasına yönelik stratejileri bulunuyor.

3 fabrikayı açmaya hazırlanıyor
Firmanın Kwa-Zulu Natal ve Cape Town eyaletlerinde iki fabrikası ve 560 çalışanı mevcut. Üretimde hammadde yurtdışından temin ediliyor. Ayrıca, dünya standartlarında, hatasız üretim yapacak yeni bir fabrikanın kurulum çalışmalarına başlandığı ve bu kapsamda fabrikanın yerinin tespit edildiği belirtiliyor. 24-30 ay içinde yeni fabrikanın faaliyete geçirilmesi hedefleniyor.

Erkek giyime yatırımcı
InvestSA tarafından Türk iş adamlarına yapılan bir diğer yatırım daveti ise erkek giyim sektöründe Güney Afrika Cumhuriyeti’nin (GAC) en iyi fabrikalarından birinin planlanan satışı ile ilgili. Türk iş adamlarına yapılan bu yatırım daveti kapsamında erkek giyim sektöründe GAC'da üretim faaliyetlerine yönelebilecek, yüksek kalitede üretim yapan yerli firmaların özel sektör temsilci kuruluşları ile işbirliği halinde tespit edilerek InvestSA ile temasa geçirilmek için 8 Mart 2019 tarihine kadar bakanlığa başvurda bulunulması gerekiyor.

Farklı işbirlikleri de görüşülecek
GAC piyasasında distribütörlük arayışında olan Türk firmalarıyla işbirliği ve hammadde temini konularında da işbirliklerinin geliştirilebileceğinin sinyalini verildi. Bu çerçevede, ev tekstili sektöründe GAC'da yatırım arayışı veya yatırım yapma ihtimali olan veya GAC pazarında distribütör arayışında olan, firma temsilcisi ile İstanbul'a ziyaretinde görüşmek isteyebilecek ve fabrikalarını ziyarete açabilecek üst segmentte üretim yapan Türk firmalarının 8 Mart 2019 tarihine kadar bakanlığa başvuruda bulunması gerekiyor.


Bu haber 984 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.








    BİZE ULAŞIN: info@resulkurt.com
    TWİTTER/resulkurt34

    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,274 µs